ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În contextul radicalizării opiniei publice în jurul subiectului ridicării unei moschei la Romexpo, pe terenul cedat de Guvernul României în urma unui acord cu Turcia, de câteva zile este nelipsită din jurnalele de știri povestea unor fete musulmane care ar fi fost bătute în București din cauza că purtau vălul islamic.

În afară de faptul că vălul islamic nu este ceva obișnuit în România, știrea în sine ridică mai multe semne de întrebare, legate de refuzul victimelor de a depune plângere la poliție, de lipsa martorilor la incident, de lipsa unei reacții a Muftiatului României, care este instituția care conduce legal comunitatea musulmană, dar mai ales de identitatea celor care au făcut publică povestea, scrie bn24.ro.

Organizația Surorile Musulmane, cum a fost semnat comunicatul prin care știrea a fost făcută publică, are sediul la adresa București: Șos. Colentina nr. 373 și un număr de telefon de contact care coincide cu adresa și numărul de contact al Centrului Cultural Islamic Islamul Azi, condus de un personaj arhicunoscut pentru autoritățile care se ocupă cu siguranța națională: Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy.

Judecând după activitatea sa din ultimii 17 ani, acesta are toate motivele să propage mesaje care să adâncească neîncrederea reciprocă între românii majoritar creștini și musulmanii din România.

De ce? Iată niște posibile răspunsuri:

Cine sunt radicalii musulmani din România

Comunitatea musulmană din România este condusă de Muftiatul Cultului Musulman. Muftiul este ales prin vot și are mandat de câțiva ani. Muftiul actual, Iusuf Murat, a fost contestat imediat după realegerea sa în funcție, în luna martie. Împotriva lui Iusuf Murat, un propovăduitor al islamului tradițional și moderat, a fost depusă o acțiune în instanță de către Ozghin Nurla, contracandidatul său, susținut puternic de șeful asociațiilor musulmane radicale din România, Abu Al Ola Nagi Al-Ghithy, fondator al fundațiilor Taiba și Islamul azi, două ONG-uri religioase cercetate de DIICOT pentru suspiciuni de legături cu organizații teroriste.

Vezi mai multe detalii despre acest caz pe bn24.ro