Zilele acestui desert delicios ar putea fi numărate, având în vedere că lumea continuă să se confrunte cu schimbări climatice. Două treimi din totalul de ciocolată din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildeș este cel mai mare producător de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Arborii de cacao se dezvoltă în condiții de umiditate crescută și cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii. 

Oficialii din Coasta de Fildeș și Ghana încearcă să găsească soluții pentru salvarea produsului lor național iubit, aceștia confruntându-se și cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbărilor climatice. 

Specialiștii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone în următorii câțiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească și vor atinge nivelul așteptat de meteorologi. Pentru a susține producția de cacao în aceste condiții, plantațiile ar trebui să fie mutate în munți, pentru a beneficia de condițiile meteorologice propice. 

Un raport al Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susține plantațiile până în 2050. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews