Cititorii ActiveNews au răspuns întrebării din sondajul inițiat la începutul săptămânii, în care erau întrebați, care personalitate - din cele trei puse la dispoziție -, a făcut mai mult bine pentru România.

Cele trei personalități erau: Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici și Nicolae Ceaușescu. Sondajul a pornit de la recentul scandal de la Academie, în urma căruia filosoful Gabriel Liiceanu a trimis o scrisoare deschisă președintelui acestui for. În misivă, Liiceanu afirma, printre altele, că Nicolae Ceaușescu a făcut României, "cel mai mare rău din istoria sa".

Am dorit să aflăm unde se poziționează cititorii noștri în această dispută. Astfel, la întrebarea: "Cine a făcut mai mult bine țării?", au răspuns 312 cititori.

Cei mai mulți, într-un procent de 77,8%, au răspuns în favoarea lui Nicolae Ceaușescu. Peste 12,5% din cititori au considerat mai importantă contribuția lui Gabriel Liiceanu, iar 9,7% l-au creditat pe Horia-Roman Patapievici cu votul lor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews