Clasamentul european al ateismului: Turcia și România, ultimele locuri la capitolul persoanelor ce-și declară ateismul

România și Turcia se regăsesc pe ultimele două poziții, cu cel mai redus procent de persoane ce-și declară ateismul, într-un clasament condus detașat de Franța.
Conform informațiilor oficiale furnizate de Eurostat, colectate pe baza unui amplu sondaj de opinie, statele Europei au fost ierarhizate în funcție de numărul persoanelor care se declară atee. În acest clasament, România se regăsește pe ultima poziție, cu cel mai redus procent de persoane ce-și declară ateismul, respectiv 1%. Podiumul clasamentului este completat de alte două stat cu un procent ridicat al ateismului, respectiv Cehia (37%) și Suedia (34%), acolo unde credința în Dumnezeu are cele mai mai scăzute valori, 16% respectiv 18%, potrivit QMagazine.
Similară Franței din multe puncte de vedere, în clasamentul ateismului, România se poziționează diametral opus acesteia, înregistrând printre cele mai mari procente de cetățeni care-și declară credința în Dumnezeu (92%) precum și cel mai mic procent de atei autodeclarați (1%). Restul repondenților, 7%, și-au afirmat credința într-o altă forță divină.
Cel mai mare procent al persoanelor care cred în Dumnezeu a fost identificat în Malta, acolo unde 94% din populație își declară acest crez. Procentul ateilor este însă mai mare decât cel din România, respectiv 2%.
Țara în care poplația intervievată a fost cel mai puțin interesată de această dezbatere a fost Luxemburg, acolo unde 8% dintre repondenți au preferat să nu se pronunțe asupra acestui subiect, optândd pentru varianta nu știu/nu răspund.
Dacă în Europa asumarea ateismului nu deterină asupra responsabilului niciun fel de consecință nefastă, există state în care o astfel de poziționare este aspru pedepsită. Astfel, în 13 state ale lumii, apostazia este interzisă prin lege iar ateismul sau blasfemia sunt aspru pedepsite. Este vorba despre state precum: Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldive, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Somalia, Sudan, Emiratele Arabe Unite și Yemen. În toate aceste state, exceptând Pakistanul, apostazia este pedepsită cu moartea. În Pakistan doar blasfemia poate fi sancționată prin pedeapsa cu moartea.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Psiholog militar Laurențiu Niculescu: Asistăm la destrămarea psihică a unei întregi națiuni. Acest lucru trebuie oprit!

Tragedie șocantă: Un fost consilier USR s-a sinucis după ce a lansat pe Facebook acuzații explozive la adresa serviciilor secrete din România, aruncându-se apoi de la etajul unui bloc - VIDEO

De la ”Vaccinare în viteza a șasea”, la Terapie Intensivă. Mihai Leu, în stare critică la Spitalul Fundeni din București. Fostul campion la box și raliuri a fost transportat de urgență cu elicopterul

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

CNA susține că Hitler nu a fost homosexual. CIA contrazice CNA, care devine suspect de filo-nazism în favoarea LGBT într-un nou act de cenzură: Podcastul viral al lui Damian Drăghici cu Lidia Fecioru, scos de pe Facebook și YouTube
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)