ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor și bisericilor din întreaga țară:

  • Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11:00, la sosirea sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internațional Henri Coandă;
  • Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12:30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;
  • Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18:30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

Întrucât spațiul Catedralei Patriarhale din București este insuficient de încăpător pentru toți invitații, Casa Regală a solicitat Patriarhiei Române ca în interiorul Catedralei și în spațiile din imediata ei proximitate să aibă acces doar Familia Regală și un număr restrâns de invitați, în timpul slujbei de înmormântare, sâmbătă, 16 decembrie 2017, orele 12:30 – 14:00.
 
Televiziunea Română a fost desemnată de Casa Regală producător exclusiv al funeraliilor Regelui Mihai I, calitate în care va asigura producția tuturor ceremoniilor, în colaborare cu Trinitas TV, punând la dispoziție semnalul TV pentru toate televiziunile interesate. În zilele de doliu național, posturile TVR vor difuza ediții speciale, documentare și filme artistice.