ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, 13 septembrie, ediția tipărită a ziarului „Adevărul” a avut ca deschidere, pe prima pagină, un colaj cu pozele unor adolescenți care au apărut în videoclipuri ce promovează referendumul pentru revizuirea Constituției.

Deasupra acestui colaj de portrete era un titlul mare - „Copii folosiți în cruciada Coaliției pentru familie”. Deși menționează chiar în titlu că e vorba de niște copii, redacția „Adevărul” s-a folosit de imaginea acestora, fără a cere/primi acordul părinților lor, publicarea fotografiilor neavând drept scop informarea cititorilor, ci doar rațiuni exclusiv comerciale: prima pagină este cea care vinde ziarul. 

Ȋn legătură cu acest articol publicat ieri în cotidianul „Adevărul”, pe prima pagină, Comitetul de inițiativă Cetățenească și Coaliția pentru Familie au emis un comunicat de presă în care se precizează:

„Ziarul Adevărul demonstrează prin acest articol că nu există nicio diferență între mijloacele și metodele ziarului «Adevărul» din 1990 și cele folosite astăzi. La fel ca în 1990, ziarul «Adevărul», continuatorul ziarului «Scânteia» – cotidianul PCR – promovează ura, minciuna și dezinformarea.

La fel ca în 1990, când ziarul «Adevărul» incita la lichidarea studențimii și intelectualității românești și lăuda asasinatele comise de bandele minerilor și de reprezentanții securității regimului Iliescu, astăzi ziarul «Adevărul» incită la ură, stigmatizează, proferează minciuni și calomnii împotriva unui grup de adolescenți și de tineri care au înregistrat un clip în care își afirmau credința în valorile familiei. Acest lucru perfect normal și moral este considerat de redacția ziarului «Adevărul» ca fiind un act imoral și descris ca un abuz emoțional.

Respingem cu fermitate o astfel de modalitate de a face presă și reamintim ziarului „Adevărul” că, a pune portretele copiilor în aceeași manieră în care în anii ’50 se puneau în ziarul „Scânteia” portretele dușmanilor poporului, este o metodă patentată în România de KGB.”

Comunicatul de presă este semnat de Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de inițiativă cetățenească.