ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în sprijinul familiei.

Potrivit informației publicate pe Facebook de către coordonatorii campaniei, 3 milioane de români au semnat pentru definirea căsătoriei în textul Legii fundamentale ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie:

"3.000.000 de români au semnat pentru viitorul familiei. Inițiativa civică „România pentru familie” merge mai departe: în luna mai finalizăm validarea semnăturilor la Primării și depunerea lor la Curtea Constituțională. Sprijină campania cu o apreciere pentru pagina noastră!".

La finalul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune  modificarea  actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Campania este organizată de Coaliția pentru Familie, o structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei. 

Pentru a putea fi depus în Parlamentul României, proiectul de lege avea nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni. Pentru a afla cine sunt inițiatorii proiectului și pentru a semna în sprijinul acestei măsuri, dați click AICI.