ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării (CNCD) de către Asociația pentru Libertatea de Conștiință, ONG condus de Emil Moise (FOTO), arată un document intrat în posesia ActiveNews.
 
Emil Moise a devenit cunoscut după ce a obținut în instanță anularea înscrierii elevilor, în mod automat, la ora de religie. Din păcate pentru demersul său, peste 90% dintre părinți și-au înscris copiii la ore de religie.

În memoriul trimis către instituția condusă de Csaba Astalosz, Asociația pentru Libertatea de Conștiință acuză Coaliția pentru Familie că în campania ante-Referendum ar fi folosit copii în materiale foto sau video. Conform lui Emil Moise, arătând filmulețe și mărturii despre viața copiilor ce au fost crescuți de cupluri homosexuale, CpF nu ar fi ținut cont de „interesul superior al copilului”.

În documentul trimis pe 2 octombrie, Moise și ONG-ul său susțin că CPF ar fi dus „o campanie de ură împotriva persoanelor LGBTQ și a familiilor care nu se compun din doi soți, bărbați și femeie, și copii”. 

Petenții au mai cerut CNCD să sesizeze Biroul Electoral Central pentru a stopa materialele pro-Referendum în care sunt folosiți copiii. Ulterior, pe facebook, Moise a spus că l-a reclamat și pe Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu. Acesta a mai spus că a depus peste 200 de întâmpinări către Birourile Electorale Județene și BEC și trei contestații împotriva aceluiași Birou Electoral Central.

„In această săptămână am depus aproape 200 de întâmpinări la Birourile Electorale Județene și la Biroul Electoral Central, 3 contestații în instanță împotriva BEC care a refuzat de trei ori să analizeze întâmpinările noastre și o plângere la CNCD împotriva Coaliției pentru Familie și a domnului episcop Laurentiu Streza.
Două din cele 3 procese s-au conexat și am câștigat câțiva pași importanți. Ele sunt încă pe rol. In cel de al treilea am câștigat tot ce am cerut și printr-o hotărâre istorică a Curții de Apel București BEC a fost obligat să dispună ca în campania pentru referendum să nu mai fie folosiți copii (pe care îi foloseau Coalitia pentru Familie, cultele religioase și partidele politice). Biroul Electoral Central și Birourile Electorale Judetene au refuzat să aplice hotărârea Curții de Apel București care este executorie.

Bătălia a fost extrem de grea, apăsătoare, presiunea insuportabilă, nopțile nedormite. 
Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-ați sprijinit, direct sau indirect, tuturor celor care mi-ați apreciat postările și tuturor celor care ați decis să nu mergeți la acest inuman referendum”, a scris el pe facebook.
 
„Inumanul” Referendum pentru definirea Căsătoriei nu a fost validat, din cauza faptului că la urne s-au prezentat doar 22% din cetățenii cu drept de vot. Pragul minim de participare era de 30%.