ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 11:30 MAI a comunicat vineri ultimul bilanț al accidentului rutier care s-a produs dimineața pe centura de vest a municipiului Ploiești, acesta indicând 5 morți și 28 de grav răniți, între cei grav răniți fiind 11 bărbați, 16 femei și un copil.

 Persoanele grav rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Ploiești.

La locul accidentului s-a intervenit cu opt ambulanțe SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, un spital mobil, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă, și 14 ambulanțe SAJ.

La intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident au participat 83 de pompieri (19 ofițeri și 64 subofițeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi. 

 Știre inițială

 

Cod roșu de intervenție pe Centura de Vest a Ploieștiului (DN1). Un autocar plin cu oameni a lovit o basculantă, care circula cu viteză redusă. Accidentul a avut loc în jurul orei 6:15, în zona localității Strejnic, pe sensul de mers către Brașov.


Un număr de aproximativ 26 de persoane au fost rănite, iar până la acest moment au fost înregistrate cinci decese, a declarat, pentru Agerpres, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. La fața locului se intervine cu 23 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că șapte persoane au fost încarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare.

Din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

Traficul în zonă este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la fața locului aflându-se politiști de la circulație.