ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ancheta specialiștilor în cazul tragediei de la Colectiv este gata. În câteva zile specialiștii de la Petroșani vor trimite rezultatele pe masa procurorilor. Aceste rezultate ar putea răsturna tot ce se știa până acum despre cauzele tragediei în care au murit 63 de oameni.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani va trimite săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică raportul expertizei judiciare efectuată în cazul incendiului din Club Colectiv.

„Raportul va fi transmis săptămâna viitoare Institutului Național de Expertiză Criminalistică cu care INSEMEX a colaborat în acest dosar”, a declarat directorul INSEMEX, George Artur Găman.

INSEMEX a finalizat săptămâna aceasta expertiza în cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, după ce în luna decembrie într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condițiilor din clubul bucureștean. Expertiza judiciară a fost realizată în colaborare cu Institutul Național de Expertiză Criminalistică, la solicitarea procurorilor Parchetului General.

Directorul INSEMEX a afirmat în urmă cu câteva zile că draftul raportului numără câteva sute de pagini inclusiv anexele, concluziile urmând să fie prezentate de Parchetul General, cel care coordonează această anchetă, potrivit psnews.ro.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ”la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv". Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews