ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Col. (r) dr. Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, i-a dat o replică lui  Bogdan Chirieac. Ofițerul în rezervă îl acuză pe patronul DC News că duce o campanie de denigrare a pensionarilor miliari.

Doamnelor și domnilor,

De 3 luni de zile, militarii și polițiștii, activi și în rezervă, sunt ținta unei ofensive imagologice și psihologice fără precedent, deoarece, spre deosebire de anii 2009-2013, acum participa întreaga zisă clasă politică și întreaga media, în frunte cu cei care susțin astăzi ceea ce combăteau ieri. Dintre toți se distinge, ca cel mai vehement, noulGuru al presei românești, mai vitriolant și mai omniprezent decât au fost odată Silviu Brucan, Ion Cristoiu și C.T.P. la un loc. Cel puțin debutul lunii septembrie ne-a lăsat siderați, datorită valului enorm de neadevăruri lansat manipulator de domnia sa la Antena 3 și RTV.

Periculosul Guru

A-i da vreo replică domnului Chirieac "să sparie gândul”, vorba cronicarului. Este spaima de necunoscut și de neînțeles, deoarece d-sa are sânge kaki. Col. Chirieac senior v-a fost profesor de tactică și strategie la Academia Militară, multora dintre dvs., pe vremea dominației estice. Domnia sa nu știm ce grad are și unde, că pe lista coloneilor băsiști, publicată de Dobrițoiu, nu se regăsește iar cea a generalilor este încă la secret. Prostiile care s-au scris în presă despre apartenența la oareșce servicii rsăritene sau din Orientul Mijlociu nu pot fi luate în calcul decât ca bârfe tipic dâmbovițene, ca și faptul că ar fi fost sau ar fi partenerul rușilor de la ALRO Slatina sau că l-ar fi împrumutat pe SOV cu un milion de euro.

Că a purtat negocieri, ca intermediar, în scopul vinderii unor gadget-uri, cu diverse structuri militare, am aflat, dar nu știm sumele câștigate. Și nu știm dacă personajul este întâi om de afaceri sau formator de opinie. Întrucât de dimineață până seara bântuie televiziunile în calitate de Mafalda, bănuim că afaceri face noaptea. Oricum noi l-am ajutat, în urmă cu 5 ani, când a lansat pe bani europeni un proiect inutil de reconversie profesională și a noastră, a rezerviștilor. Inutil, pentru că Băsescu ne limitase dreptul la muncă prin Legea 329/2009, pentru ca astăzi să constatăm că, sfidând Art. 41 din Constituția României, principalul adversar al dreptului la muncă al pensionarilor este… dl. Bogdan Chirieac.

Pe noi ne-a înspăimântat ceea ce am văzut cu ochii noștri. Trei zile după crimă odioasă de la COLECTIV, întreg poporul român, într-o superbă solidaritate, încă își plângea copiii răpuși. Doar doi neliniștiți agitau apele încercând să deturneze evenimentul prin apariții furibunde și stridente… Traian Băsescu și Bogdan Chirieac. În timp ce primul îndemna fățiș la revoltă stradală, al doilea, profesionist, afirma la toate posturile de televiziune, din oră în oră, un lucru aparent fără legătură: "Doar un privat și-a dat demisia, doar patronul unei discoteci a avut bunul simț să demisioneze”. Noi am replicat atunci: "De unde mă-sa demisonează un patron de discotecă, de la nevastă sau de la soacră?”. Dar tinerii frumoși și liberi au pus botul la manipulare și, după trei zile, au început să strige… "Demisia!, Demisia! Demisia!”. Demisia lui Piedone, demisia lui Oprea, demisia lui Ponta! Așa ne-am procopsit cu Guvernul Cioloș, a cărui primă măsură a fost ca pe post de Art. 40 a unei OUG (57/2015) să bage o întreagă ordonanță de urgență în 30 de articole, care ne-a făcut praf Legea pensiilor militare de stat. Iar ceea ce a mai rămas valid din lege este desființat astăzi, cu sprijinul furibund al aceluiași Bogdan Chirieac, de către Lia Olguța Vasilescu (OUG 59/2017).

De ce noul guru al presei și politicii românești s-a constituit în adversar de moarte al rezerviștilor, militari și polițiști?

Nu știm! Să execute oare ordine externe, din partea celor care vizează destructurarea României? Nu știm! De aceea vă propunem, stimați rezerviști, ca, până la aflarea adevărului, să-l luăm cu duhul blândeții, că poate omul este pur și simplu dezinformat. Și să încercăm să-i deschidem ochii, demontându-i cu politețe afirmațiile, ori de câte ori îl întâlnim.

Demontarea axiomelor d-lui Bogdan Chirieac despre rezerviști

Zice Guru Chirieac: Sunt pensii speciale de peste 400 de milioane, în timp ce pensia medie în sistemul public este 9 milioane; 100.000 de pensii speciale costă statul mai mult decât 4 milioane de pensii minime etc. iar referirea este de fiecare dată țintită – pensiile militare, dl. Chirieac propunând desființarea tuturor pensiilor speciale și o lege unică pentru toată lumea.

Răspuns politicos: în România există, ca în toate statle lumii, două tipuri de pensii – civile și militare; pensiile militare nu sunt speciale, ci pensii militare de stat, constituite legislativ ca atare în toată lumea și la noi de la 1864, întrucât activitatea militarilor și polițiștilor, dacă este prevăzută mascat în Constituția României drept "muncă forțată” (Art. 42 Al. 1 și 2), nu este prevăzută în Codul Muncii. Cum să prevezi și să normezi activitatea de pregătire pentru lupta, intervenție și luptă? Prin numărul de inamici omorâți sau numărul de infractori arestați pe minut? Militarii și polițiștii sunt în slujbă 24 de ore din 24, dar plătiți au fost, întotdeauna, numai pentru 8 ore. Pentru restricțiile de viață impuse și uzarea psihică și fizică ies dintotdeauna, la noi și la alții, cu minim 7 ani mai devreme la pensie iar solda de rezervist, adică pensia, este strâns legată de și puțin mai mică decât solda de activ, întrucât obligațiile militare continuă și după trecerea în rezervă. Că respectivele solde sunt mai mari decât pensiile minime se explică prin prețul sângelui. Dar sunt de cel puțin de zece ori mai mici decât pensiile stabilite pentru slugile politice.

Pensionari militari (din Armată, Interne, Servicii) au fost 184.000, dar grație ordonanței de urgență trădătoare a NATO și a interesului național, adică a OUG 59/2017 emanată, în disprețul Constituției, de la Ministerul Muncii, numărul lor a sărit deja peste 200.000, structurile militare fiind în pragul colapsului, exact când Armata Roșie pregătește cele mai mari manevre din istorie, la granița răsăriteană a NATO.
Pensiile civile sunt numai 2 milioane, pe Legea 263/2010, și încă 8 mii, de așa-zise pensii speciale, pe legile separate ale magistraților, grefierilor, piloților, diplomaților, funcționarilor publici din Parlament și din Curtea de Conturi. Acestea sunt pensiile iar pensii minime nu există.

Referirea d-lui Chirieac și a altor manipulatori este la cele 3,3 milioane de prime și pomeni pe care statul le plătește, în disprețul oricărei contributivități, ca rente viagere - sau indemnizații viagere, cum au sportivii renumiți (ex. Leonard Doroftei 9.000/lună) sau parlamentarii ori ajutoare sociale, mergând până la venitul social minim garantat, dat ca pomană pentru nemuncă.

Pensiile de peste 40.000 lei, atribuite propagandistic militarilor, aparțin în fapt magistraților și sunt date pe Legea civilă a magistraților nr. 303/2004, nu pe Legea militară 223/2015.

Băgându-se artificial și propagandistic în rândul pensiilor militare, și media acestora este umflată de la 2000 la 3200 lei.

În încheierea acestui răspuns, vă rugăm să-i atrageți atenția celebrului Guru că ne-am integrat în NATO și în UE, nu în CSI, cum se numește astăzi fosta URSS, și că, în primul rând, prin legislația militară ne-am aliniat la Occident. A insista ca România să fie singura țară din lume în care structurile militare, cu obligații, restricții și activități separate de ale civililor, să nu aibă legi separate, înseamnă a fi ori dus cu pluta ori trădător.

Zice dl. Chirieac – pensiile nesimțite, adică cele speciale, nu se bazează nici măcar pe contributivitate.
Răspuns politicos: Maestre, toate pensiile, inclusiv cele medicale, presupun contributivitate. Inclusiv cele militare! Civilii au contribuit toată viață lor la Casa Națională de Pensii, al cărei fond excedentar a fost deturnat și a dispărut după 2009, potrivit declarațiilor d-lui Tăriceanu. Cu excepția depunerilor și fondului de la Casa de Pensii a Cooperației meșteșugărești, desființată și jefuită după 1990.

Militarii au contribuit cu 10,5% din brut și 25% din net (pensia privată sau suplimentară) la casele lor sectoriale de pensii, fondul imens al acestora încercând să-l șterpelească Boc după 2010 când i-a transformat pe rezerviști în asistați social.

Nu s-a putut datorită luptei S.C.M.D. în justiție, în Parlament, în stradă și în media. S-a recunoscut atunci, și avem documentele, ca inclusiv rezerviștii continuă să alimenteze acest fond prin moartea lor, câte 500/luna în medie, decesul fiindu-le înregistrat drept marie conomii la bugetul de stat, fond pensii. Astăzi se încearcă din nou șterpelirea fondului de pensii militare și aruncarea noastră peste casa de pensii a civililor.

Contributivitate n-au avut exact cei 3,3 milioane de premiați sau pomanagii ai statului, cărora li se stabilesc din burtă sumele plătite de la bugetul de stat și pe care ticăloșii, trădătorii sau naivii insistă să le numească abuziv… "pensii”.

Zice guru Chirieac: militarii primesc pensii calculate cu 80% din salariul brut și ajung să depășescă 100% în timp ce pensia militarilor americani se calculează la 50%.

Răspuns politicos: Informează-te maestre, nu mai bate câmpii! Pensia militarilor americani este media celor mai mari salarii primite consecutiv 36 de luni la alegere, din întreaga carieră. Ca să rămânem în cadrul NATO, la militarii belgieni este 80% din ultimul salariu brut, la francezi 75% din media ultimelor 6 salarii brute, la nemți 75% din ultima solda brută, la italieni 80% din ultimul salariu brut, la englezi se dau 60% din cel mai mare salariu din primii 18 ani de serviciu militar, adăugându-se câte 3,3% pe an, efectuat în plus. Deci la 30 de ani de slujbă, sar de 90%; la olandezi pensia este ultimul salariu brut la care se adaugă 1,75% înmulțit cu numărul anilor de serviciu; la polonezi este 75% din ultimul salariu brut; la turci 85% din ultimul salariu brut etc.

În România, pensiile militare au fost stabilite pe baza a 80% din media a 6 luni din ultimii 5 ani, fără să se depășească 100%. Această bază o au astăzi magistrații și toți ceilalți până la femeile de serviciu din Parlament, nu și militarii, ei nemaifuncționând după legislația NATO, grație OUG 57/2015 și OUG 59/2017. La rezerviști, baza de calcul este de 65%, mai puțin decât pe vremea lui Ceaușescu, ce dădea 66%, la care se adaugă pensia privată de 16% și Ordinul meritul militar de 20%. Mai mult, în baza de calcul se adaugă, fără a putea depăși limita de 85%, adică ni se fură și grupele de muncă și sporurile și pensia privată (suplimentară) și anii munciți și banii câștigați după trecerea în rezervă, încât ne punem tot mai firesc întrebarea… de ce Dumnezeu l-om fi împușcat noi pe Ceaușescu? Că să dăm țara gratis tuturor bandiților externi și complicilor lor interni? Liniștiți-l pe Guru!

Stimați camarazi,

Concluzia noastră este că dl. Bogdan Chirieac, cel care pozează în portavocea privaților și privatelor din România, adică a celor care au jumulit statul din 1990 încoace, pretinzându-se mari oameni de afaceri, s-a speriat urmărind evenimentele ultimilor 2 ani: sub Cioloș, multinaționalele și-au adjudecat milioane de euro drept ajutor de la statul român, căruia, oricum, nu-i plătesc redevențele cuvenite; Franța și Germania vor ce ne-a mai rămas (TAROM, porturi, aeroporturi, institute de cercetare, hidrocentrale, termocentrale etc.); după Cioloș, americanii, englezii, germanii, francezii se întrec în a ne vinde avioane, fregate, elicoptere, tancuri etc. scoase din uz sau știfturi etc. Drept care, și-a zis domnia sa, care a încheiat în trecut afaceri profitabile cu structurile militare, că, dacă și nesimțiții de militari activi vor salarii mari, și nesimțiții de rezerviști vor pensii onorabile, din amărâții aia de 2% din PIB, n-o să mai rămână nimic pentru gadget-urile lui. Liniștiți-l, că suntem în România, unde oricând se găsește ceva pentru un prieten și că fondul nostru de pensii încă există iar dacă șefii structurilor militare îi vor da flit, o să-i cumpărăm noi, rezerviștii, jucăriile ca să ne semnalizeze drumul spre casă atunci când ne va lovi demența senilă sau trimisul special al doamnei Merkel, baronul Alzheimer. Dar vorbiți-i "cu toată dragostea” ca să "auzim numai de bine”! În rest, stimați camarazi pregătiți-va de luptă pentru că ordinul venit de la Bruxelles este să ne îngroape pe toți și, odată cu noi, să îngroape și Țara! Honor et patria! Vae victis!