ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Sorinei din Baia de Aramă a readus în discuție chestiunea adopțiilor internaționale și deși au fost mulți care au strâmbat din nas, realitatea este că există numeroase probleme cu acest tip de adopție.

O dovadă în acest sens este faptul că însăși Comisia Europeană a dezbătut această problemă, în noiembrie 2018, iar punctul de pornire a fost chiar România. 

Mai precis, în 2018 la Bruxelles, politicianul portughez Ana Gomez și Roelie Post, fost funcționar UE, au prezentat ceea ce se întâmplă în cazul adopțiilor internaționale din România și au cerut interzicerea acestora.

Ana Gomez a cerut atunci Președintelui Comisiei Europene Jean Claude Junker, „să acționeze diferit, sa reconsidere tot cazul, sa ia la cunoștință ca Roelie Post a făcut o munca deosebita pentru Uniunea Europeana, pentru Romania si in special pentru copiii din Romania si sa-i ofere protecție nu excludere”, informează România Liberă.

Jurista Catarina de Albuquerque, activist pentru drepturile omului, i-a spus Anei Gomez că „un număr extraordinar dintre aceste adopții s-a dovedit a fi împotriva binelui copiilor, scopul lor fiind exploatarea sexuală și alte scopuri urâte, inclusiv traficul de organe”.

Ana Gomez a mai spus că francezii au condiționat intrarea României în UE de ridicarea moratoriului pe care țara noastră l-a introdus în octombrie 2001 și care suspenda adopțiile internaționale. Conform acesteia, în spatele lobby-ului francez s-ar fi aflat  François de Combret.

Roelie Post, fost asistent in rezolvarea problemelor legate de Protectia Copiilor în cadrul Uniunii Europene, a decoperit o adevărată rețea de traficanți de copii în România. Ea a mai aflat că Agenția de Protecția Copiilor din România devenise partenera de afaceri cu agențiile de adopție.

„Copiii care au fost oferiți spre adopție au arătat că părinții erau încă în viață și că nu aveau idee ce s-a întâmplat cu descendenții lor. Este doar crimă organizată.”, declara Roelie Post. Nu doar în Franța este cerere mare, dar și în Statele Unite, acolo unde sunt mulți cei care vor să devină părinți. Rost a descoperit cum sunt făcuți dispăruți copiii de către autoritățile române, chiar din gura unui fost secretar de stat:„ Adoptarea îi conferă copilului o identitate complet nouă. Deci, aveți un copil A. Asta merge în Olanda, de exemplu, și este dat numele B. Toate lucrările sunt în ordine. Dar există un alt copil - C - care va dispărea. Acest copil este, de asemenea, înregistrat sub numele B. Deci, există două B, dintre care unul dispare. Nimeni nu știe unde se îndreaptă ultimii copii și ce se întâmplă cu ei”.

Reamintim că și-n cazul Sorinei, D.G.A.S.P.C Mehedinți (Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului) s-a implicat de partea adoptatorilor internaționali. Însăși președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Gabriela Coman, a recunoscut că instituția i-a ajutat pe cetățenii americani, la cererea acestora.

Mai mult, memoriul depus de Procurorul General al României la Judecătoria Turnu-Severin acuză o multitudine de ilegalități comise de angajații instituțiilor de protecția copilului în favoarea adoptatorilor internaționali.

Cazul Sorinei s-a petrecut exact în perioada investigației Roeliei Post și a Anei Gomez.