Cazul Sorinei din Baia de Aramă a readus în discuție chestiunea adopțiilor internaționale și deși au fost mulți care au strâmbat din nas, realitatea este că există numeroase probleme cu acest tip de adopție.

O dovadă în acest sens este faptul că însăși Comisia Europeană a dezbătut această problemă, în noiembrie 2018, iar punctul de pornire a fost chiar România. 

Mai precis, în 2018 la Bruxelles, politicianul portughez Ana Gomez și Roelie Post, fost funcționar UE, au prezentat ceea ce se întâmplă în cazul adopțiilor internaționale din România și au cerut interzicerea acestora.

Ana Gomez a cerut atunci Președintelui Comisiei Europene Jean Claude Junker, „să acționeze diferit, sa reconsidere tot cazul, sa ia la cunoștință ca Roelie Post a făcut o munca deosebita pentru Uniunea Europeana, pentru Romania si in special pentru copiii din Romania si sa-i ofere protecție nu excludere”, informează România Liberă.

Jurista Catarina de Albuquerque, activist pentru drepturile omului, i-a spus Anei Gomez că „un număr extraordinar dintre aceste adopții s-a dovedit a fi împotriva binelui copiilor, scopul lor fiind exploatarea sexuală și alte scopuri urâte, inclusiv traficul de organe”.

Ana Gomez a mai spus că francezii au condiționat intrarea României în UE de ridicarea moratoriului pe care țara noastră l-a introdus în octombrie 2001 și care suspenda adopțiile internaționale. Conform acesteia, în spatele lobby-ului francez s-ar fi aflat  François de Combret.

Roelie Post, fost asistent in rezolvarea problemelor legate de Protectia Copiilor în cadrul Uniunii Europene, a decoperit o adevărată rețea de traficanți de copii în România. Ea a mai aflat că Agenția de Protecția Copiilor din România devenise partenera de afaceri cu agențiile de adopție.

„Copiii care au fost oferiți spre adopție au arătat că părinții erau încă în viață și că nu aveau idee ce s-a întâmplat cu descendenții lor. Este doar crimă organizată.”, declara Roelie Post. Nu doar în Franța este cerere mare, dar și în Statele Unite, acolo unde sunt mulți cei care vor să devină părinți. Rost a descoperit cum sunt făcuți dispăruți copiii de către autoritățile române, chiar din gura unui fost secretar de stat:„ Adoptarea îi conferă copilului o identitate complet nouă. Deci, aveți un copil A. Asta merge în Olanda, de exemplu, și este dat numele B. Toate lucrările sunt în ordine. Dar există un alt copil - C - care va dispărea. Acest copil este, de asemenea, înregistrat sub numele B. Deci, există două B, dintre care unul dispare. Nimeni nu știe unde se îndreaptă ultimii copii și ce se întâmplă cu ei”.

Reamintim că și-n cazul Sorinei, D.G.A.S.P.C Mehedinți (Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului) s-a implicat de partea adoptatorilor internaționali. Însăși președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Gabriela Coman, a recunoscut că instituția i-a ajutat pe cetățenii americani, la cererea acestora.

Mai mult, memoriul depus de Procurorul General al României la Judecătoria Turnu-Severin acuză o multitudine de ilegalități comise de angajații instituțiilor de protecția copilului în favoarea adoptatorilor internaționali.

Cazul Sorinei s-a petrecut exact în perioada investigației Roeliei Post și a Anei Gomez.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews