ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două mămici s-au dus cu bebelușii la o nuntă la care au fost invitate, dar când au vrut să alăpteze au fost trimise la toaletă, scrie stiridecluj.ro.

Hotelul este acuzat pe pagina mămicilor din Cluj că ”nu permite alaptatul in holul hotelului!! Pentru ca eu si o alta mămica, invitate la o nunta ce avea loc acolo, am îndrăznit sa alaptam, am avut parte de următorul răspuns din partea a 2 angajați: ”Aici nu este cârciuma de alaptat! Mergeti sa alăptați la toaleta sau va luați cameră pentru ca deranjati clienți hotelului. Daca nu va convine de ce nu ati lăsat copiii acasa”. Cand am inceput sa ripostam am fost amenințați cu security”, a relatat mămica în cauză.

Conform legilor din România, alăptarea copiilor în public nu este ilegală și nu este încadrată la comiterea de gesturi obscene, așa cum susțin cei care le hărțuiesc pe mame.

O mamă care a pățit la fel s-a luptat cu cei care o hărțuiau și a demonstrat că nu au dreptate.

”Si eu am patit la fel acum cativa ani si am luat masuri! Am intrebat POLITIA daca alaptandu-mi copilasul in orice spatiu public sau privat, comercial sau necomercial este cumva ilegal sub orice aspect. Si am primit un raspuns clar si fara echivoc”, a relatat Ana Maita, pe Facebook.

Aceasta le adresează și o serie de recomandări mamelor batjocorite și trimise să alăpteze în toalete sau în alte spații izolate, cum ar fi un depozit (cazul altei mame din Cluj-Napoca).

”Ca atare, vreau sa reamintesc tuturor mamelor care isi alapteaza bebelusii ca este ILEGAL sa fiti hartuite pentru asta indiferent de spatiul in care va aflati! Daca vi se intampla sa fiti hartuite pentru ca alaptati pasii de urmat sunt urmatorii:

1. Faceti plangere la Politie pentru rele tratamente aplicate minorului (refuzul dreptului la hrana adecvata varstei) si pentru hartuirea impotriva voastra la Politie pe loc!

2. Faceti plangere pentru discriminare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (ati fost discriminate pt ca sunteti mame si copiii vostri au fost discriminati pt ca sunt hraniti la san in loc sa fie hraniti cu biberon sau altceva).

3. Organizati urgent un protest de alaptare in care sa va duceti cat mai multe mame cu bebelusi si sa i alaptati in lobby-ul hotelului! Chemati presa! Pregatiti mesaje scrise pe foi A3 cu marker. Pregatiti lozinci scurte. Pregatiti cateva purtatoare de cuvant care sa iasa in fata si sa transmita mesajul vostru ca NU TOLERATI ABUZUL ASUPRA MAMELOR BEBELUSILOR SUB NICIO FORMA

Si in plus, nu uitati: chiar si acolo unde exista spatii speciale pt alaptare acestea nu sunt obligatoriu de folosit! Ele sunt acolo pentru a oferi un spatiu privat mamelor care nu se simt confortabil sa alapteze in public! Scopul lor este de a feri mamele de public si nu pentru a feri publicul de mame! Orice mama care este confortabila sa alapteze in public este libera sa o faca oriunde si oricand. Deci nu va lasati manate in aceste spatii daca nu vreti asta!

Va rog sa nu mai permitem unor indivizi idioti si abuzivi sa batjocoreasca mamele si bebelusii din tara asta!

Va reamintesc ca eurodeputata italianca Licia Ronzulli si-a alaptat bebelusa in plenul Parlamentului European fara ca nimeni sa se declare deranjat sau lezat de acest gest firesc si atat de benefic! Nu ca am compara prestigiul Parlamentului European cu cel al ”marelui” hotel Ramada Cluj...Rusine sa le fie!”, a relatat Ana Maita.

În replică, conducerea hotelului Ramada Cluj susține că cele două mame nu ar spune adevărul.

”Cu titlu particular, dupa o investigatie interna detaliata, suntem in masura sa negam vehement cele aparute in presa/mediul on-line referitor la pretinsele afirmatii facute de catre angajatii nostri. In cel mai bun caz, poate fi vorba despre o neintelegere intre clientele noastre si angajatii ce deserveau locatia in ziua respectiva, ca sa nu vorbim despre rea credinta din partea persoanelor care propaga asemenea neadevaruri. Clientele noastre care au ales sa isi alapteze copii in receptia hotelului, au oprit televizoarele amplasate acolo, fara a anunta personalul despre acest lucru. Odata ce a fost sesizat acest aspect, angajatii nostri le-au adus la cunostinta clientelor faptul ca standardele hotelului nostru impun mentinerea deschisa a televizoarelor in receptie. Clientele noastre au reclamat faptul ca respectivele televizoare le iradiaza copii, moment la care acestora le-au fost indicate locatii alternative unde ar putea alapta, wintergarden, camera mirilor etc. In acest context le-a fost indicat faptul ca hotelul ofera si facilitati privind schimbatul bebelusilor, in cazul in care ar avea nevoie de aceste servicii.

Avand in vedere cele de mai sus, afirmam cu tarie ca nu corespunde adevarului faptul ca li s-a indicat clientelor noastre sa isi alapteze copiii in toaleta. O astfel de afirmatie si atitudine este incompatibila cu standardele de excelenta pe care hotelul nostru urmareste sa le atinga. Mentionam faptul ca, asa cum le pretindem angajatilor nostri sa respecte standardele lantului hotelier din care facem parte, si sa ofere clientilor servicii de cea mai buna calitate, suntem la fel de fermi in a solicita clientilor nostri o atitudine corecta fata de noi, si nu vom ezita sa ne aparam drepturile, inclusiv pe cale legala, in cazul in care vom considera ca se impune acest lucru, fata de propagarea unor informatii false”, precizează reprezentanții Ramada Cluj.