ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți angajați vor fi disponibilizați după ce a fost aprobat un program de concendieri colective, valabil până la 31 decembrie 2019, care face parte din planul de reorganizare al societății Electrica, se arată într-un comunicat transmis către Bursa de Valori București (BVB).

„La nivelul Societății Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, în vederea eficientizării activității Societății prin corelarea numărului de angajați indirect productivi cu cel al angajaților direct productivi. Numărul de angajați care vor fi disponibilizați prin programul de concediere colectivă și planul detaliat de implementare va fi stabilit împreună cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicat.

Electrica a informat acționarii că au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Electrica și Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv.

„În data de 31 octombrie 2017, ca urmare a obținerii aprobărilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Electrica (Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA) și Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA. Activitățile transferate la nivelul fiecărei filiale de distribuție sunt mentenanță și investiții, proiectare, achiziții și logistică. Acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distribuției, care vizează implementarea unui nou model țintă de organizare a segmentului de distribuție, bazat pe procese reproiectate (inclusiv activitățile internalizate) cu accent pe eficientizarea și calitatea serviciilor oferite clienților, realizarea planului de investiții și reducerea și controlul costurilor”, se mai arată în comunicat.