Duminică s-a încheiat ediția 2016 a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment care a avut loc la București.

În afară de concerte, marșul luminilor și vizitarea principalelor repere creștine și culturale ale Capitalei, tinerii au participat la două ateliere de lucru, în care s-au discutat despre „Prezența și importanța tinerilor în Biserică”, respectiv „Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii”. 

În cadrul acestor teme s-au abordat problemele ce țin de nevoile Bisericii, educația din școli, participarea adolescenților la viața bisericească și multe altele.

În ceea ce privește organizarea tinerilor în Biserică, tinerii au ajuns la concluzia că „în fiecare parohie ar trebui să existe cel puțin o grupă de catehizare pentru copii/tineri; acolo unde grupul de tineri este mai mare, iar resursele comunității pot susține o astfel de inițiativă, tinerii se pot constitui într-o asociație care să faciliteze dezvoltarea și implementarea de proiecte la nivel local sau regional”.

De asemenea, tinerii vor ca Biserica să-i sprijine pe cei care au căzut în diferite vicii, cum ar fi dependența de droguri, alcool, pornografie dar și cei care au adoptat stereotipuri negative față de Biserică, se arată în documentul Concluzii după Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată Lumea, publicat pe siteul Basilica.

În ceea ce privește educația, tinerii susțin că „Biserica oferă cadrul adecvat în care familia creștină își poate proteja identitatea spirituală în fața secularizării și a globalizării, dar și că Biserica, printr-o mai mare implicare socială, trebuie să ofere alternative sănătoase de conviețuire, prin programe de felul Școala Părinților,în care să fie formați tinerii din parohii, care au devenit părinți de copii”. 

În ceea ce privește Educația sexuală în școli, materie rebotezată Educație pentru Sănătate, tinerii ortodocși „au observat tendința de sexualizare a conceptului”. Mai departe, ei consideră că răspunderea pentru educația sexuală și pentru sănătate a copiilor revine familiei și „nu doresc impunerea în școli a unei astfel de discipline; ea ar putea exista ca activitate extrașcolară, la dezvoltarea căreia să ia parte Familia, Biserica și personalul medical avizat”.

Referitor la ora de religie, tinerii doresc înființarea „unor cabinete de Religie, cu ajutorul elevilor; aceștia se vor implica activ în dezvoltarea unor astfel de cabinete, iar materialele didactice se vor reînnoi permanent”.

De asemenea, ei cred că ar fi benefică o abordare non-formală a acestei materii. Documentul integral poate fi consultat printr-un click aici.

Întrebări si răspunsuri Partea a III a Părintele Constantin Necula

Posted by Biserica Icoanei on 19 Octombrie 2015

Ieri noapte, sute de persoane au cântat în centrul Bucureștiului, ca în seara de Înviere: Hristos a Înviat din morți! Imagini UNICE în Europa


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews