ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația NEAMUNIT organizează conferința ,,Modele de ieri pentru tinerii de azi", ce va avea loc în data de 07 aprilie 2017, începând cu ora 19:00, la sala Dalles. Aceasta va fi adresată în principal tinerilor, fiind axată pe rostul și destinul elitelor românești după preluarea puterii de către regimul comunist, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

Conferința va include prelegeri susținute de prof.univ.dr. Radu Baltasiu, sociolog și profesor în cadrul Universității din București; comisar șef de poliție Florin Șinca, autorul mai multor lucrări de specialitate (,,Istoria Poliției Capitalei", ,,Martirii Poliției Române" ș.a.); Ciprian Voicilă, scriitor și muzeograf în cadrul Muzeului Țăranului Român din București; arhitect Vlad Mitric-Ciupe, asist.univ.dr. în cadrul Facultății de Arhitectură (Universitatea Spiru Haret) și autor al lucrării ,,Arhitecții români și detenția politică 1944-1964. Între destin concentraționar și vocație profesională". Discuția va fi moderată de dr. Ovidiana Bulumac, cercetător în cadrul Academiei Române.

Evenimentul face parte dintr-un demers mai larg de recuperare a memoriei individuale și colective, precum și de fixare a cadrelor identitare (religioase, culturale, lingvistice) în societatea românească ce, în mod firesc, pleacă de la elitele sale, pe nedrepte necunoscute marelui public astăzi.
 
De asemenea, evenimentul se realizează în contextul declarării de către Biserica Ortodoxă Română a anului 2017 ca Anul apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului