ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 5 decembrie 2018 a trecut la cele veșnice Regele Mihai, fiind înmormântat pe 16 decembrie la Curtea de Argeș.

În urmă cu 77 de ani, în dimineața zilei de 6 septembrie 1940, Mihai I era încoronat cu Coroana de Oțel a Regelui Carol I și uns cu Sfântul și Marele Mir în fața Patriarhului Nicodim, în Catedrala Patriarhiei.

George Grigoriu a făcut la Realitatea TV un portret al Regelui Mihai, ca uns al lui Dumnezeu.

„Am fost și diacon la Patriarhie în viața mea, când eram student la Teologie. Patriarh era Nicodim Munteanu. Regina-mamă Elena venea la slujbă cu pruncul ei, Mihai. Pruncul care nu se astâmpăra, ca pruncii. Nu știa că eu slujeam aici. Când a venit prima oară aici, i-am spus că l-am cunoscut ca prunc. Apoi l-am cunoscut când l-a învesit pe Mitorpolitul Moldovei Iusitian Marina, care era să devină Patriarh, la Palatul Regal. A fost ultimul act ca Rege al României, îi spuneam eu. Eu am această cârjă de la Iustinian, este aceea pe care i-ați dat-o dumneavoastră i-am spus. S-a bucurat, a și lăcrimat aici. Când a mai venit aici m-a rugat să-i mai arăt locurile de aici și să-i povestesc din nou”, a spus Patriarhul Teoctist într-un interviu din 2007 acordat Cristinei Teleanu pentru Realitatea TV.

Realitatea Spirituală este o emisiune de la Realitatea TV în care sunt abordate teme și subiecte de interes din perspectiva valorilor tradiționale, culturale și spirituale moderată de către George Grigoriu.