ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat în vizită în România, congresmanul american Robert Aderholt a vorbit și despre influența ONG-urilor finanțate de George Soroș în viața politică a altor state.

Reprezentantul statului Alabama în Congresul american a spus că este la curent cu investigația din țara sa asupra banilor folosiți de Soroș pentru intervenția în alte state și spune că dacă așa ceva este adevărat, atunci oamenii trebuie să știe.

„Eu și congresmanul Chris Smith (cel care a declanșat investigația asupra banilor lui Soroș -n.r.) suntem prieteni buni, am lucrat împreună la multe proiecte. Cred că sunt niște întrebări aici. Dacă acești bani sunt aduși în România sau în orice altă țară, pentru a influența cultura, pentru a influența Guvernul, atunci asta trebuie spus foarte clar, și oamenii trebuie să știe așa ceva. Cred că este posibil ca orice grup să pătrundă și să influențeze țara în orice fel, dar cred că trebuie să ne asigurăm că așa ceva e cunoscut public și oamenii știu ce se întâmplă. Dar ce ne îngrijorează pe mulți dintre noi, e că așa ceva s-ar întâmpla pe ascuns, în secret și că oamenii din România nu vor cunoaște exact ce se întâmplă. Am aflat despre această situație din Statele Unite și sunt niște semnale de alarmă”, a spus Aderholt la Antena 3.

În România, ca și în Europa și SUA, sunt numeroase organizații non-guvernamentale de stânga fondate și finanțate, direct sau prin burse, de către Fundația „Open Society” (Pentru o societate deschisă) a lui George Soroș. Fundația Pentru O Societate Deschisă (cunoscută generic sub numele de Soroș) a fost primul ONG înființat în România post-comunistă, în 1990. Primul ei președinte a fost actualul consilier prezidențial Sandra Pralong.