ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am primit la redacție și  având în vedere considerarea celor scrise drept de interes public, postăm integral răspunsul doamnei profesor Olimpia Popa la articolul „Un grup de medici în frunte cu Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, cere respingerea proiectului Legii vaccinării, blocat de 3 ani în Parlament”, publicat pe 28 mai pe portalul hotnews.ro. 

Consimțământ cu orice preț


In legătură cu articolul semnat de d-na Alina Neagu și publicat de HotNews joi, 28 mai, referitor la demersul celor 118 medici care se pronunță împotriva obligativității vaccinării, sunt necesare următoarele precizări: 

Conținutul articolului este unul manipulator iar intenția de discreditare a medicilor semnatari ai scrisorii deschise este evidentă.
1- Articolul începe cu o afirmație neadevărată (pe care, cu bunăvoință, o putem atribui lipsei de informare, deși este limpede că ea se datorează intenției dv-stră de a dezinforma):
"...chiar dacă proiectul de lege nu a prevăzut nicio secundă obligativitatea”
Ar fi fost recomandabil să citiți textul legii înainte de a vă avânta în afirmații care nu rezistă la o simplă verificare. Iată dovada:
 


După cum vedeți, este vorba, indubitabil, despre vaccinare obligatorie . 

Mai mult, dacă aveți curiozitatea să căutați pe site-ul Camerei Deputaților, constatați că proiectul se numește:  PL-x nr. 399/2017. Proiect de Lege privind vaccinarea persoanelor în România (a persoanelor…mici și mari). Vă pun la dispoziție mai jos Art 16 :
 


Avem deci, Calendar Național de Vaccinare pentru copii și Calendar Național de Vaccinare pentru adulți!
2- Continuați apoi în zeflemea: „Cei 118 medici - de la specialiști în "homeopatie" la medici de familie, etc..”. 
 
Mă întreb de ce n-ați început cu: 

Profesor universitar dr Vasile Astărăstoae (fost prodecan al Facultății de Medicină Iași, fost rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași,  fost editor a Revistei British Medical Journal - ediția în limba română-, fost secretar general al Revistei Medico-Chirurgicale Iași, fost redactor șef al Revistei Române de Bioetică,  expert în bioetică al UNESCO, autor a peste 230 de lucrări științifice și comunicate, etc, etc 
Mă opresc aici ca să nu vă iau tot spațiul cu date despre un singur semnatar.

Ați fi putut continua cu:  

"…medic primar chirurgie cardiovasculară, medic  specialist medicină nucleară, medic primar alergologie imunologie clinică, medic specialist chirurgie OMF, medic primar ORL- Doctor în Medicină, medic primar neurolog- Doctor în Medicină, medic specialist gastroenterologie, medic specialist medicină de urgență, medic specialist medicină de laborator, medic primar diabet, boli nutriție, medic primar pneumologie etc, etc, printre semnatari- mulți pediatri- lucru important pentru că pediatrii sunt primii medici care văd reacțiile adverse postvaccinale.
Enumerarea care începe tendențios cu: de la specialiști în "homeopatie"- nu vă onorează (drept e că nu onoarea vă preocupă). 

Niciunul dintre medicii din listă nu este „specialist numai în homeopatie” (despre care, evident, nu știți mare lucru). Faptul că unii dintre semnatari s-au specializat și în homeopatie, pe lângă specializarea în radiodiagnostic, medicină nucleară, medicină generală, etc, îi face mai puțin medici?

In același registru continuați cu : Ei susțin, de asemenea, că „nu există consens în medicină referitor la siguranța și eficacitatea vaccinurilor".

Spre informarea dumneavoastră, evident deficitară (probabil elanul demolator nu v-a mai lăsat și timp de studiu), nu numai "ei susțin” acest lucru. Din respect pentru adevăr (care pentru dv-stră e o noțiune destul de vagă), se cuvine o rectificare:

Și dumnealor susțin acest lucru, pe lângă  numeroșii medici, experți internaționali, prezenți la Summitul global al Organizației Mondiale a Sănătății referitor la siguranța vaccinurilor din 2-3 decembrie 2019. Vă pot pune la dispoziție și filmul dezbaterilor, sau faceți un efort de documentare și găsiți-l pe YouTube.  

Iată niște afirmații făcute la acest summit:
”Nu suntem în măsură să oferim răspunsuri clare atunci când oamenii pun întrebări cu privire la decesele care au avut loc din cauza unui anumit vaccin”.
”Principala preocupare  [...este legată de...] acuzațiile de efecte pe termen lung”.
”Avem nevoie de mult mai multe investiții în ceea ce privește siguranța vaccinurilor”.
”La 6 săptămâni, 10 săptămâni, 14 săptămâni, unor copii le sunt administrați antigeni diferiți de la companii diferite, iar aceste vaccinuri au adjuvanți diferiți. Nu am putut să nu mă întreb, dacă există cumva posibilitatea ca acești adjuvanți, acești conservanți să reacționeze între ei”?
”Incidența reacțiilor adverse asociate cu antigenul este posibil să nu fi fost stabilită din cauza lipsei de capacitate statistică din studiile originale”.
”Acestea sunt lucruri care trebuie luate în considerare și complică în continuare evaluarea siguranței și eficacității adjuvanților combinați cu antigenele vaccinului”.
”Nu avem sisteme foarte bune de monitorizare a siguranței în multe țări”.
”Este posibil ca studiile clinice pre-licențiere să nu fie suficient de bine susținute cu resurse”.
”Unul dintre lucrurile în care trebuie să investim cu adevărat sunt biomarkeri mai buni, o mai bună înțelegere mecanicistă a modului în care funcționează aceste lucruri, astfel încât să putem înțelege mai bine efectele adverse pe măsură ce apar”.
Următorul paragraf conține o suită de contradicții și de vicii de logică cu atât mai jenante cu cât autoarea pare să se ia în serios când le înșiră:
"Copiii vor fi vaccinați cu vaccinurile din Calendarul Național numai cu consimțământul părinților”- ne spune autoarea cu convingere. 
Dar mai la vale aflăm că : "părinții care refuză să își vaccineze copiii trebuie să meargă la consiliere pe tema vaccinării. În caz contrar, ei riscă să fie amendați cu sume între 1.000 și 10.000 de lei, în trepte, în funcție de numărul refuzurilor. Refuzul vaccinării și după consiliere poate fi sancționat cu amendă între 5.000 și 10.000 de lei”
Deci, mai pe înțeles: statul are nevoie musai de consimțământul omului pentru a-i vaccina copilul, indiferent cum îl obține. Dacă omul se-ncăpățânează și după ce este consiliat, statul îl amendează până când, ori cedează, ori rămâne cu familia în stradă. Niciun vaccin fără consimțământ! 

Parcă și la Gherla comuniștii aplicau diferite metode de convingere până când omul ori ceda, ori murea!
Intrucât autoarea articolului abordează haotic un subiect destul de confuz pentru ea, îi mai pun la dispoziție câteva informații:

In ian 2018, profesorul în medicină Luc Montagnier (premiat Nobel pentru descoperirea virusului HIV) și profesorul în medicină Henri Joyeux (Premiul Internațional de Cancerologie) au semnalat efecte secundare grave provocate de adjuvanții din anumite vaccinuri. 

Dr.Vania Atudorei- Prof Univ Dr, microbiolog, născut la Botoșani, Director General al Companiei Farmaceutice Sterigen din Canada, distins cu Diploma de onoare a Asociatiei de Pedagogie Colegiala din Québec în 2011- a semnalat, de asemenea, probleme grave legate de lipsa de siguranță a vaccinurilor. 

Or fi, oare, destul de calificați pentru standardele d-nei Alina Neagu?

In sfârșit, pentru orice minte limpede este evident faptul că denigrarea medicilor și a părinților care se pronunță împotriva obligativității vaccinării precum și impunerea obligativității printr-o lege nazistă nu vor avea drept efect restaurarea  încrederii populației în vaccinuri.