ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România are nevoie în 2018 de un an înțelept „mai mult decât orice", susține preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului.

Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, spune că nu este dezamăgit de politicieni, pentru că nu s-a amăgit niciodată, dar este trist pentru că poporul român a depășit starea de tranziție, îndată după ianuarie 1990, și nu a reușit să fie mai bun ca atunci.

„Sunt păstorul unei turme, o turmă care așteaptă să fie hrănită de păstori, nu doar mulsă”, mai spune Necula.„Turma așteaptă să fie hrănită de păstori, dusă pe livezile cele verzi ale muntelui unde e iarba gustoasă și unde nu este bătut nimeni din turmă. Noi nu suntem puși să ne exploatăm unii pe alții. Suntem puși să trăim împreună, în cordialitate dumnezeiască pe care trebuie să învățăm să o dobândim”.

Constantin Necula a vorbit și despre Regele Mihai.

„Poate că n-am avut cel mai curajos dintre conducătorii de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar constat că am avut cel mai gentil, cel mai aristocrat și cel mai așezat supraviețuitor al celui de-Al Doilea Război Mondial. Dacă ar fi supraviețuit așa oameni după Al Doilea Război Mondial am fi fost vindecați de ura de acum. El e semn că se putea trăi și altfel. Mie asta mi-a plăcut cel mai mult la Măria Sa”, a spus acesta pentru Agerpres.

Necula nu a ezitat să vorbească despre relația dintre Biserică și politicieni, amintind despre proiectul de revizuire a Constituției legat de definirea famililei, abandonat de politicieni.

„Nu simt nevoia să-i cer niciunui politician din România nimic. A fost o tentativă de a le cere suportul pentru a ne ajuta să ne redefinim familia în matca ei naturală și am văzut că sunt totuși politicieni și atât. Erau mai omenoși, mai atenți, mai cu ochii la popor... Să înțeleagă că nimeni, niciodată, nicio forță din afara unei țări nu învinge o țară ca forțele neunite din cadrul unei țări”, a mai spus Necula.

În încheiere, Necula a spus că în viziunea sa, cel mai așteptat moment din 2018 va fi „primul dangăt de clopot din Catedrala Mântuirii Neamului de la București”.
 
Guvernul României susține inițiativa cetățenească prin care este propusă revizuirea Constituției astfel încât familia să fie definită drept căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. 

Proiectul a fost deja adoptat de Camera Deputaților și se află în lucru la comisiile de specialitate ale Senatului. Pentru a intra în vigoare, proiectul de reviziuire a Constituției va trebui aprobat și prin referendum.

Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor'”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

Camera Deputaților a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției.