ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tehnologia le permite hoţilor să fure toţi banii dintr-un cont bancar, printr-un click. I s-a întâmplat unui bărbat din Bucureşti, care a rămas fără economii peste noapte. A aflat că banii lui au fost jucaţi la poker pe internet şi că a plătit o cameră la un hotel din Texas.

Mihai a avut un şoc când a fost trezit cu noaptea-n cap de un telefon de la bancă. A fost anunţat că i-au fost furate toate economiile din cont. 

În total, hoţul i-a furat din cele două conturi, la bănci diferite, peste 800 de euro. I-a cheltuit pe cosmetice, o cameră de hotel din Houston şi poker pe internet. Mihai a mers la bănci ca să lămurească situaţia.

Specialiştii spun că în astfel de situaţii se face o anchetă la care participă filiala din România şi banca-mamă din străinătate. Dar, ca şi în justiţie, ancheta se poate întinde pe câteva luni. Dacă, însă, se dovedeşte că datele cardului au fost furate dintr-o bază de date, se poate ajunge la măsuri extreme. Cum ar fi blocarea conturilor şi înlocuirea cardurilor, potrivit tvr.ro.

Pentru a evita astfel de scenarii, băncile ne propun o serie de măsuri de siguranţă. De la SMS alert, când clientul este anunţat de fiecare tranzacţie pe banii lui, până la card blocat - care poate fi deblocat doar cu un cod de siguranţă, pentru o oră, timp suficient pentru a face o plată.