Un convoi NATO a fost blocat pe Valea Oltului, după ce roata unui camion s-a defectat. Traficul a fost îngreunat zeci de minute și apoi blocat aproximativ o oră pentru ridicarea utilajului pe o platformă, anunță Mediafax.

 Potrivit Centrului Infotrafic, vineri în jurul prânzului roata unui camion care făcea parte dintr-un convoi NATO s-a defectat, pe raza județului Vâlcea, pe DN7.

Circulația s-a desfășurat cu dificultate aproximativ o oră, camionul defect fiind pe partea carosabilă.

Pentru ca utilajul să poată fi ridicat pe o platformă, traficul a fost blocat alte 60 minute.

 Centrul Infotrafic arată că din convoiul care mergea spre Brașov făceau parte 17 camioane. În urma incidentului, 14 și-au continuat deplasarea.

Anemona Toma, maior în cadrul MAPN, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a fost unul minor, fără victime.

„S-a defectat roata unui camion. Am fost ajutați de Poliție. Nu au fost victime, nici pagube. A fost un incident minor, de scurtă durată", a declarat Toma.

Cele opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF) care vor participa la exercițiul Noble Jump 2017 au intrat, joi, în România, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse. Convoaiele militare ajunse în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, și traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă și transportoare de trupe ce se deplasează la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, județul Brașov.

Aproximativ 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO participă, cu 500 mijloace tehnice, la exercițiul multinațional Noble Jump 2017 (NOJP17), care se desfășoară, în perioada 26 mai - 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României.