ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 35 de copii proveniți din familii nevoiașe, din satul Partoș, județul Timiș, primesc o masă caldă zilnic și își fac temele cu o învățătoare, întreaga activitate având loc cu ajutorul voluntarilor și fiind sprijinită de Mitropolia Banatului.

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan a declarat pentru News.ro că în satul Partoș, care aparține de comuna Banloc din județul Timiș, acolo unde se află și mănăstirea în care s-a retras sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului, a fost deschisă o cantină care oferă o masă caldă pentru aproximativ 35 de copii din localitate. Mai mult, tot aici, elevii își vor putea face temele cu o învățătoare.

Totul este gratuit și se întâmplă cu ajutorul voluntarilor.

Reprezentanții mănăstirii au cumpărat o clădire, aflată lângă înstituția de cult, iar aici au loc acțiunile de voluntariat. Totul se întâmplă cu binecuvântarea mitropolitului Banatului, IPS Ioan.

„La Mănăstirea Partoș a fost deschisă o cantină pentru copiii din localitate, într-o clădire cumpărată de mănăstire. Sunt vreo 35 de copii, vin de la școală, vor avea o masă caldă acolo și tot într-o clădire a mănăstirii învață. E acolo o învățătoare cu ei. După aceea se va da hrană caldă și la oamenii bătrâni din localitate", a declarat mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

Mănăstirea Partoș desfășoară nu doar o misiune de caritate, ci și una cultural-educativă, prin implicarea în educația copiilor, în proiecte educaționale, activități de after-school, meditații gratuite, dar și concerte și simpozioane dedicate Sfântului Iosif cel Nou, pentru a revigora voluntariatul creștin, dar și un loc cu mare încărcătură pentru Banat.

Localitatea Partoș se află la aproximativ 50 de kilometri de Timișoara, în apropierea graniței cu Serbia.