Aproximativ 35 de copii proveniți din familii nevoiașe, din satul Partoș, județul Timiș, primesc o masă caldă zilnic și își fac temele cu o învățătoare, întreaga activitate având loc cu ajutorul voluntarilor și fiind sprijinită de Mitropolia Banatului.

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan a declarat pentru News.ro că în satul Partoș, care aparține de comuna Banloc din județul Timiș, acolo unde se află și mănăstirea în care s-a retras sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului, a fost deschisă o cantină care oferă o masă caldă pentru aproximativ 35 de copii din localitate. Mai mult, tot aici, elevii își vor putea face temele cu o învățătoare.

Totul este gratuit și se întâmplă cu ajutorul voluntarilor.

Reprezentanții mănăstirii au cumpărat o clădire, aflată lângă înstituția de cult, iar aici au loc acțiunile de voluntariat. Totul se întâmplă cu binecuvântarea mitropolitului Banatului, IPS Ioan.

„La Mănăstirea Partoș a fost deschisă o cantină pentru copiii din localitate, într-o clădire cumpărată de mănăstire. Sunt vreo 35 de copii, vin de la școală, vor avea o masă caldă acolo și tot într-o clădire a mănăstirii învață. E acolo o învățătoare cu ei. După aceea se va da hrană caldă și la oamenii bătrâni din localitate", a declarat mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan.

Mănăstirea Partoș desfășoară nu doar o misiune de caritate, ci și una cultural-educativă, prin implicarea în educația copiilor, în proiecte educaționale, activități de after-school, meditații gratuite, dar și concerte și simpozioane dedicate Sfântului Iosif cel Nou, pentru a revigora voluntariatul creștin, dar și un loc cu mare încărcătură pentru Banat.

Localitatea Partoș se află la aproximativ 50 de kilometri de Timișoara, în apropierea graniței cu Serbia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews