Copiii din Anglia sunt printre cei mai nefericiţi din lume, în timp ce copiii din România sunt cei mai fericiţi, arată un studiu realizat fundaţia Children's Society din Marea Britanie, informează Sky News.

Întrebaţi dacă sunt nefericiţi cu viaţa pe care o duc, doar unul din 100 de copii români a răspuns "Da", în timp ce 1 din 14 copii din Anglia au spus acelaşi lucru.

Raportul "O copilărie bună" pe 2015 a examinat felul în care 53.000 de copii din 15 ţări, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, se  privesc pe ei înşişi. Între altele, fetiţele din România au cel mai ridicat scor asupra încrederii de sine în propriul corp, 9,4 din 10, în timp ce micile englezoaice au doar 7,4. Nici băieţii români nu sunt mai prejos, aceştia acordându-şi 9,3 din 10 în ceea ce priveşte încrederea în corpul propriu. Aceştia au fost depăşiţi doar de columbieni.

De asemenea, 62% dintre copiii români au răspuns că ştiu ce drepturi au copiii, puştii din ţara noastră aflându-se pe locul 6 în acest clasament, înaintea unor ţări precum Spania, Germania sau Anglia. Pe primul loc în acest top se află Norvegia, cu 77%.
 
În ciuda imaginii apocaliptice prezentate uneori de mass-media, copiii români au o percepţie destul de bună despre şcoala lor: 55 % declară că le place să meargă la şcoală, aflându-se pe locul 7 în acest top. Copiii din Germania se află pe ultimul loc, iar cei din Anglia, pe antepenultimul.

Profesorii, cei mult huliţi, sunt bine văzuţi de elevii români: doar 3,2% declară că sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu profesorii.

Copiii români stau cel mai bine la capitolul încredere în sine: doar 1,9% declară că nu au încredere în sine, fiind pe primul loc în acest top. Anglia este pe ultimul loc. Acelaşi procent se arată nemulţumiţi de felul în care arată, copiii români considerând că nu au complexe în acest sens.

Din păcate, un număr destul de mare copii români, 38%, consideră că au fost ignoraţi de ceilalţi copii în ultima lună, România aflându-se pe locul 10 din 15. Un alt capitol negativ este cel al violenţei:40% din copiii români afirmă că au fost loviţi de alţi copii în ultima lună, aflându-se pe locul 11 din 15, fiind depăşiţi doar de patru ţări.


Anglia este considerată una din cele mai liberale ţări din Europa, iar românii sunt prezentaţi în mass-media, de multe ori, ca o naţiune înapoiată, homofobă.

Raportul poate fi descărcat de AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews