ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii din Anglia sunt printre cei mai nefericiţi din lume, în timp ce copiii din România sunt cei mai fericiţi, arată un studiu realizat fundaţia Children's Society din Marea Britanie, informează Sky News.

Întrebaţi dacă sunt nefericiţi cu viaţa pe care o duc, doar unul din 100 de copii români a răspuns "Da", în timp ce 1 din 14 copii din Anglia au spus acelaşi lucru.

Raportul "O copilărie bună" pe 2015 a examinat felul în care 53.000 de copii din 15 ţări, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, se  privesc pe ei înşişi. Între altele, fetiţele din România au cel mai ridicat scor asupra încrederii de sine în propriul corp, 9,4 din 10, în timp ce micile englezoaice au doar 7,4. Nici băieţii români nu sunt mai prejos, aceştia acordându-şi 9,3 din 10 în ceea ce priveşte încrederea în corpul propriu. Aceştia au fost depăşiţi doar de columbieni.

De asemenea, 62% dintre copiii români au răspuns că ştiu ce drepturi au copiii, puştii din ţara noastră aflându-se pe locul 6 în acest clasament, înaintea unor ţări precum Spania, Germania sau Anglia. Pe primul loc în acest top se află Norvegia, cu 77%.
 
În ciuda imaginii apocaliptice prezentate uneori de mass-media, copiii români au o percepţie destul de bună despre şcoala lor: 55 % declară că le place să meargă la şcoală, aflându-se pe locul 7 în acest top. Copiii din Germania se află pe ultimul loc, iar cei din Anglia, pe antepenultimul.

Profesorii, cei mult huliţi, sunt bine văzuţi de elevii români: doar 3,2% declară că sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu profesorii.

Copiii români stau cel mai bine la capitolul încredere în sine: doar 1,9% declară că nu au încredere în sine, fiind pe primul loc în acest top. Anglia este pe ultimul loc. Acelaşi procent se arată nemulţumiţi de felul în care arată, copiii români considerând că nu au complexe în acest sens.

Din păcate, un număr destul de mare copii români, 38%, consideră că au fost ignoraţi de ceilalţi copii în ultima lună, România aflându-se pe locul 10 din 15. Un alt capitol negativ este cel al violenţei:40% din copiii români afirmă că au fost loviţi de alţi copii în ultima lună, aflându-se pe locul 11 din 15, fiind depăşiţi doar de patru ţări.


Anglia este considerată una din cele mai liberale ţări din Europa, iar românii sunt prezentaţi în mass-media, de multe ori, ca o naţiune înapoiată, homofobă.

Raportul poate fi descărcat de AICI.