ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii minori cu vârsta de maximum 3 ani vor putea fi scutiți de la plata cheltuielilor cu întreținerea în cazul calculului facturilor de utilități ale unei asociații de proprietari, după ce Parlamentul a adoptat un proiect de lege în acest sens.

"S-a avut în vedere faptul că includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreținere ale locuinței și cheltuielile asociației de proprietari nu se justifică. În plus, în condițiile în care animalele mici de companie (câini, pisici) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuință sau apartament/persoană, consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile provocate de bebeluși pentru buna desfășurare a asociației proprietarilor de locuințe”, a argumentat inițiatorul propunerii legislative, senatorul PNL Dragoș Luchian.

Proiectul de lege prevede că asociațiile de proprietari "pot hotărî" exceptarea de la plata cheltuielilor pe consumuri individuale pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani. Pentru a fi aplicată, legea mai trebuie promulgată de președintele Iohannis.