ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corala „Ciprian Porumbescu”, care a reprezentat România la a 17-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Religioasă Ortodoxă „Kolozhsky Blagovest” 2018, din Belarus, a câștigat premiul II la categoria Coruri laice și de asociații culturale, după corul de cameră „Sine Nomine” din Kiev-Ucraina.

Potrivit managerului coralei, Ilisoi Vichentie Ionuț, la evenimentul cultural-religios din Belarus, ce s-a desfășurat în perioada 7 - 10 februarie, au participat 35 de coruri de renume, pe bază de invitație, care au interpretat partituri din repertoriul muzical religios ortodox.

Totodată, în cadrul festivalului din Belarus, premiul special al juriului pentru cel mai bun solist vocal a fost câștigat de prof. Valentina Tablan Popescu, soprană în cadrul ansamblului coral „Ciprian Porumbescu”, dirijat de pr.prof. Lucian Tablan Popescu.

Juriul este format din zece personalități de înaltă ținută artistică, profesori, muzicieni și ierarhi din Europa, festivalul reprezentând o comuniune cultural-artistică cu precădere din Europa răsăriteană, la care au luat parte formații din Polonia, Ucraina, Franta, Rusia, Letonia, Lituania, Grecia, Serbia, România, Armenia, Republica Moldova. Ediția din acest an a întrunit aproximativ cinci sute de invitați.