ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu a aprobat vineri modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) care prevede alocarea mai multor fonduri europene pentru proiecte importante în dezvoltarea României, cum ar fi Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii, informează Mediafax.

Comisia Europeană a emis vineri un comunicat de presă, în care Corina Crețu  își prezintă susținerea față de POIM:

„Concret, prin această decizie, rata de cofinanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou, precum și a celor de transport multimodal”

Prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, România va putea beneficia și d e dezvoltarea în plan logistic, instalații feroviare majore, dar și de dezvoltarea terminalelor de marfă.

„România are nevoie de infrastructură de transport modernă, care să-i susțină creșterea economică. Modificările pe care le-am aprobat în cadrul POIM au rolul de a impulsiona dezvoltarea unor rețele de transport rutier și feroviar de care România are atât de multă nevoie! Sper ca, în perioada următoare, să primim din țară noi propuneri de proiecte în special în domeniul infrastructurii de transport”, susține Corina  Crețu.

POIM finanțează activități din patru sectoare: infrastructura de transport, protecția mediului, managementul riscurilor și adaptarea la schimbările climatice, energie și eficiență energetică, contribuind la Strategia Uniunii pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii.

POIM beneficiază de o alocare financiară de cca. 11,6 mld. Euro, din care: 6,94 mld. Euro Fond de Coeziune,2,28 mld. Euro Fond European de Dezvoltare Regională, 2,41 mld. Euro Cofinanțare

 

 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews