Recentele evenimente de la Bruxelles au determinat o mulțime de reacții. Printre cele mai notabile s-a numărat cea a lui Corneliu Berari.  Licențiat în Filosofie, master în Științe Politice și cu studii de specializare în relații internaționale, Corneliu Berari (n. 1972), Corneliu Berari a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Științe Politice și ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara și are o bogată activitate în coordonarea de proiecte de dezvoltare regională în ADR Vest.
 
Într-un mesaj postat pe facebook, Corneliu Berari afirmă că evenimente precum cel de la Bruxelles își au originea în proiectul de distrugere a statelor națjionale și în ideologia multiculturalistă.
 
"Repet, pentru că lumea încă nu înțelege în ce grozăvie ne-a băgat mincinoasa ideologie liberală a stăpânirii fără neam și Dumnezeu Treimic din vremea noastră: toată nenorocirea de acum (care e doar începutul, pentru că atentate teroriste vor exista în țările occidentale atâta vreme cât pe teritoriul lor vor adepți ai islamului care vor citi ad literam Coranul) își are originea în proiectul de demantelare a statelor naționale ca pas crucial pentru făurirea unei brave lumi noi, post-naționale și post-creștine în Europa.

Cu toate păcatele și scăderile lor (inerente până la urmă unor înjghebări omenești care n-au pretins niciodată că vor aduce raiul pe pământ, ci doar că vor pune frâu celor mai rele porniri ale slabei și păcătoasei firi omenști) statele naționale, și cu atât mai mult vechile monarhii creștine s-au achitat cu totul onorabil de sarcina primă și fundamentală a statului: asigurarea dreptului la viață, garantarea liniștii și ordinii publice.

Păi când s-a mai pomenit în Brussels sau în toată Europa Occidentală, de pe vremea nepoților lui Carol cel Mare încoace, să mergi pe stradă în timp de pace și să nu ai nădejdea că vei ajunge viu și teafăr la destinație, fiindcă nu se știe de unde mai apare un ‘terorist’ care te face harcea-parcea, așa la întâmplare, după cum se nimerește să-i ieși în cale???

Iată că la doar după câteva decenii de la sfârșitul ordinii sociale creștine (în care era de la sine înțeles că stăpânirii îi datorezi dajdie și supunere pentru că și ea își face datoria de a menține pacea și armonia socială, fie și cu prețul de a-i pierde cu răul pe cei răi și ucigași) cetățeanul țărilor multiculturalizate din Occident se pomenește că, cu toată tehnologia și ideologia ‘drepturilor omului’, în fapt e mai vulnerabil și mai expus la moarte violentă din senin mai mult decât oricare din înaintașii săi.

Din păcate, ceea ce vedem e doar începutul unei povești de groază care are toate șansele să devină pentru mulți ani de acum încolo o realitate cotidiană în Babilonul post-național plămădit de arhitecții liberalismului fără neam și Dumnezeu...",  a scris Corneliu Berari.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews