ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele evenimente de la Bruxelles au determinat o mulțime de reacții. Printre cele mai notabile s-a numărat cea a lui Corneliu Berari.  Licențiat în Filosofie, master în Științe Politice și cu studii de specializare în relații internaționale, Corneliu Berari (n. 1972), Corneliu Berari a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Științe Politice și ale Comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara și are o bogată activitate în coordonarea de proiecte de dezvoltare regională în ADR Vest.
 
Într-un mesaj postat pe facebook, Corneliu Berari afirmă că evenimente precum cel de la Bruxelles își au originea în proiectul de distrugere a statelor națjionale și în ideologia multiculturalistă.
 
"Repet, pentru că lumea încă nu înțelege în ce grozăvie ne-a băgat mincinoasa ideologie liberală a stăpânirii fără neam și Dumnezeu Treimic din vremea noastră: toată nenorocirea de acum (care e doar începutul, pentru că atentate teroriste vor exista în țările occidentale atâta vreme cât pe teritoriul lor vor adepți ai islamului care vor citi ad literam Coranul) își are originea în proiectul de demantelare a statelor naționale ca pas crucial pentru făurirea unei brave lumi noi, post-naționale și post-creștine în Europa.

Cu toate păcatele și scăderile lor (inerente până la urmă unor înjghebări omenești care n-au pretins niciodată că vor aduce raiul pe pământ, ci doar că vor pune frâu celor mai rele porniri ale slabei și păcătoasei firi omenști) statele naționale, și cu atât mai mult vechile monarhii creștine s-au achitat cu totul onorabil de sarcina primă și fundamentală a statului: asigurarea dreptului la viață, garantarea liniștii și ordinii publice.

Păi când s-a mai pomenit în Brussels sau în toată Europa Occidentală, de pe vremea nepoților lui Carol cel Mare încoace, să mergi pe stradă în timp de pace și să nu ai nădejdea că vei ajunge viu și teafăr la destinație, fiindcă nu se știe de unde mai apare un ‘terorist’ care te face harcea-parcea, așa la întâmplare, după cum se nimerește să-i ieși în cale???

Iată că la doar după câteva decenii de la sfârșitul ordinii sociale creștine (în care era de la sine înțeles că stăpânirii îi datorezi dajdie și supunere pentru că și ea își face datoria de a menține pacea și armonia socială, fie și cu prețul de a-i pierde cu răul pe cei răi și ucigași) cetățeanul țărilor multiculturalizate din Occident se pomenește că, cu toată tehnologia și ideologia ‘drepturilor omului’, în fapt e mai vulnerabil și mai expus la moarte violentă din senin mai mult decât oricare din înaintașii săi.

Din păcate, ceea ce vedem e doar începutul unei povești de groază care are toate șansele să devină pentru mulți ani de acum încolo o realitate cotidiană în Babilonul post-național plămădit de arhitecții liberalismului fără neam și Dumnezeu...",  a scris Corneliu Berari.