ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut primele rezultate ale verificărilor făcute de Corpul de control al Premierului în Argeș.

Raportul arată că medicii Spitalului din Pitești nu au raportat infecții nozocomiale. Concluziile preliminare ale anchetei făcute în Argeș arată că există probleme de ordin administrativ, cel puțin la Spitalul de Pediatrie Pitești, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut și pană în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a făcut nici o analiză. 

Spitalul nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. 

În perioada 01.01.2015 - 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nici o infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în trei zile, respectiv în din lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a trei dintre aceștia - se mai arată în raport. 

Încă de joi inspectorii ANSVSA au venit în județ pentru a preleva probe alimentare din două lanțuri de supermarketuri, dar și din piețele și magazinele din zona în care locuiesc familii ai căror copii au ajuns la Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic. Azi, mâine și poimâine vor continua aceste controale. Comisiei i se vor alătura poliția, jandarmii și pompierii, va fi o echipă complexă, care se va deplasa la locuințele acestor familii, în zonele unde locuiesc, de unde vor preleva noi probe.

 
Astăzi, în Olt, zece copii au ajuns la Spitalul Județean din Slatina cu probleme digestive. În cazul a doi dintre ei s-a descoperit, potrivit b1.ro, bacteria E-coli, în timp ce unul are rotavirus. 

"Starea copiilor este bună și nu se pune problema să fie transferați spre alte unități medicale din țară. Tulpina agresivă nu este confirmată, iar cele două cazuri cu E-coli nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în Argeș", susține directorul medical al spitalului județean de urgență din Slatina.  

Între timp un medic de la spitalul Grigore Alexandrescu a venit cu o ipoteză șocantă privind sursa îmbolnăvirilor, si anume iaurturile cu arome.