ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viața unei românce a fost dată peste cap în urmă cu doi ani, când a rămas fără copil chiar după ce l-a adus pe lume.

Hermina Gheorghe a povestit că autoritățile daneze i-au luat copilul chiar de la naștere, din cauza unei depresii avute în trecut.

Hermina Gheorghe trăiește de peste 15 ani în Danemerca. În urmă cu mai mulți ani a trecut prin clipe extrem de greme, după ce i-a murit soțul și primul copil, bolnav de leucemie. Românca și-a refăcut viața, iar în urmă cu doi ani a adus pe lume un alt băiețel. Autoritățile din Danemerca au decis însă să ia bebelușul în grija statului, la scurt timp după naștere, din cauza unor episoade de depresie pe care mama le-a avut cu mai mulți ani în urmă.    

"În momentul în care mi-am pierdut soțul și copilul în Danemarca am suferit o depresie. Mi-am pierdut familia, iar din punctul meu de vedere era normal să sufăr. În momentul în care am decis să îmi refac viața și am rămas însărcinată cu William Cristian am simțit că viața mea s-a schimbat la 180 de grade. Eram extrem de bucuroasă și visam ziua în care o să îmi strâng copilul în brațe. Autoritățile din Danemarca mi-au luat băiețelul de la naștere din cauză că am suferit o depresie. De doi ani am încercat prin toate mijloacele să îmi recuperez copilul, dar degeaba", a povestit femeia pentru Adevărul.

Hermina își vede copilul sub atenta supraveghere a pshihologilor și a reprezentanților autorităților din Danemarca. Fiecare gest este studiat și analizat. "Chiar nu știu ce mamă ar putea să fie bucuroasă să îi fie smuls copilul din brațe de la naștere. Îmi este foarte greu. Îmi vreau puiul înapoi. Pentru mine este un chin, însă nu o să renunț niciodată la el. M-am hotărât să merg să îmi caut dreptatea și la CEDO. William Cristian este copilul meu, iar eu sunt mama lui. El trebuie să crească lângă mine", a mai declarat Hermina Gheorghe.