ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă sentințele primite de Gheorghe Ștefan, Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Dumitru Nicolae în dosarul Microsoft vi s-au părut mici, iată că faptele comise la adresa persoanei beneficiază de și mai multă clemență din partea judecătorilor.

 

  • Dosarul Microsoft: fostul primar Gheorghe Ștefan a primit pedeapsa cea mai grea, de șase ani de închisoare, majorată de la trei ani, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani, Dorin Cocoș va executa doi ani și patru luni, la fel ca și Nicolae Dumitru, care în fond fusese condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. 

 

Tânărul de 17 ani din județul Vaslui, acuzat că a comis două violuri în doar trei luni (fiind cercetat în libertate după prima fapta), a fost condamnat de magistrații bârlădeni pentru violul comis asupra femeii de 40 de ani, săptămâna viitoare instanța urmând să pronunțe sentința și pentru cel de-al doilea viol, la care victimă a fost o copilă de doar 12 ani.

În fața judecătorilor, Ciprian Andronic și-a recunoscut faptele atât cea de viol, cât și cea de furt - a sustras telefonul victimei, după viol - , beneficiind astfel de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă, înjumătățite din start, având în vedere că este minor .

Magistrații Judecătoriei Bârlad au dispus o pedeapsă sub minimum special, prevăzut de lege, hotârând aplicarea unei măsuri educative privative de libertate: internarea într-un centru educativ, pe o perioadă de 2 ani!  În plus, adolescentul a fost obligat să achite victimeri, o femeie de 40 de ani din localitatea Vutcani, suma de 8.000 de lei, cu titlul de daune materiale și morale.  Decizia instanțe bârlădene a rămas definitivă, nefiind atacată de procurori, scrie Adevarul..


Ciprian Andronic urmează a primi condamnarea în cel de-al doilea dosar de viol pe 11 octombrie.