ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu privire la omorârea patronului firmei Hexi Pharma, acum câteva zile speculam:

Și probabil pentru că mafioții nu s-au înțeles la comisioane, au început să răsufle în presă, pe ici pe colo câteva informații menite să îi elimine, pentru că probabil deja "soluția” de schimb este oricum pregătită să preia cererea din partea statului. Cu vaccinurile de ce va fi altfel? (sursa)

Și pentru ca să îi scutesc pe securiști să își piardă timpul monitorizându-mi comunicațiile, o să mărturisesc că nu am nici o informație, totul a fost o simplă speculare logică. La fel de logic, eu speculez că și scoaterea din scenă a unui personaj care putea detona din nou viața politică din România s-a făcut nu de cei care se temeau de dezvăluirile lui, ci probabil de cei care se temeau de consecințele unor astfel de dezvăluiri.

Să facem o mică speculație SF să presupunem că patronul companiei ăsteia i-ar fi dat în gât pe toți politicienii și ar fi dat pe față sistemul mafiot prin care licitațiile erau măsluite și tunuri incredibile erau trase pe sume imense, în detrimentul sănătății publice și a morții a zeci de mii de români. Dacă se ajungea la asta, revoluția Colectiv a fost o mic poc pe lângă bum-ul care ar fi rezultat de data asta.

Și mergând mai departe cu scenaritele, putem înțelege că de data aceasta, protestele nu ar fi dus doar la niște alegeri anticipate sau la un nou guvern "tehnocrat” ci probabil s-ar fi lăsat cu haos total și revoluție totală, similară celei din 1989. Mămăliga fierbe încet, dar fierbe … și românii au tot fost fierți ani de-a lungul. Oricum părerea mea că momentan doar s-a amânat revoluția.

Așadar repet: cui folosește această crimă? CUI BONO? Sper să ajungă la procurorii care investighează cazul și să nu se lase înșelați de piste false. Cine a putut să facă o asemenea crimă, atât de perfectă (detaliile vor ieși repede la iveală), cu siguranță are capacități destule de a îmbârliga urmele și de a duce pe piste false, pentru că probabil furnicarul este mult mai complex.

De ce subliniez că mai important este să ne întrebăm cui îi folosește decât cui i-ar fi fost teamă de ce avea să spună respectivul? Pentru că cu siguranță, sistemul ticăloșit este atât de bine închegat încât căderea unui pion, chiar dacă la un nivel ceva mai sus (să nu fim proști să credem că grosul profiturilor din afacerea Hexi Pharma rămânea la patron) să nu distrugă tot sistemul. Există deci pârghii ale întunericului bine închegate, care oferă celor mai de sus siguranța că nu vor intra la apă o dată cu căderea primului pion.

Pe lângă întrebarea aceasta, aș mai îndemna procurorii să caute patternuri similare de scheme mafiote și în alte domenii, nu neapărat doar în cel medical. Nu ar fi exclus ca actorii să fie aceiași. Și poate să investigheze nițel și pe la vaccinuri …

Și în final pentru a vedea ce fel de cititori am aș pune întrebarea: ce grupare / organizație / persoană are posibilitatea să știe și ce mârșăvii a făcut acest om, și pe cine putea da în gât și ce putea să iasă din acest scandal. Cine s-ar fi temut cel mai mult de o schimbare socială profundă în România și se încadrează în aceste premize?
Sursa: chiazna.ro