ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristi Borcea, fostul acționar al Dinamo, este din nou în atenția polițistilor.  Procurorii DIICOT sunt însărcinați cu ultimul său dosar, în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, alături de alte 30 de persoane, informează Cotidianul.ro

Abia eliberat din închisoare, Cristi Borcea s-a trezit vineri cu polițiștii la ușă . Cei de la Crima Organizată și Terorism împreună cu procurorii DIICOT au pornit într-o percheziție  în toate locurile în care bănuiesc  că au fost comise infracțiuni, economice de această  dată.  Aceștia suspectează mai multe persoane de un prejudiciu adus statului, de 40 de milioane de lei , aproximativ zece milioane de euro.  Persoanele sunt bănuite de faptul că ar fi prejudiciat  statul  printr-o serie de inginerii financiare, prin contracte fictive pe care le făceau prin plăți ireale.  În momentul în care aveau un profit , încercau să facă cheltuieli fictive, să aducă facturi  și, în acest fel, să scadă suma pe care o datorau  statului român.

Conform spuselor procurorilor DIICOT , asta s-ar fi întâmplat între anii 2012-2013. Pe lista percheziției se află și Cristia Borcea. Fostul finanțator al echipei Dinamo București a stat 4 ani și 4 luni în închisoare, fiind eliberat condiționat în luna iulie.