ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântărețul de muzică populară Cristian Pomohaci contestă excluderea sa din preoție, depunând apel la decizia Arhiepiscopiei de Alba Iulia, informează Agerpres. Mai precis, acesta a depus apel la Mitropolia Ardealului, așteptând decizia Mitropolitului Laurențiu.

„Cristian Pomohaci a depus apel. Trebuie întâi ca șeful instituției să primească toată corespondența. A fost plecat la Sinod. Dacă ne-o repartizează, verificăm și, dacă întrunește condițiile pentru a putea fi acceptat, se propune ierarhului aprobarea în lista pentru judecată. Procedura aceasta este", a declarat preotul Corneliu Voinea, inspector eparhial al Mitropoliei Ardealului, pentru Agerpres.

Mitropolitul va analiza cererea lui Pomohaci și va decide dacă este nevoie de rejudecarea cazului, situație în care va cere dosarul fostului preot de la Arhiepiscopia Alba Iulia.

„Vom cere dosarul care a stat la baza judecării de la Alba Iulia. Toate acestea vor dura puțin pentru că dosarul trebuie multiplicat și trimis la toți judecătorii, care nu sunt în Sibiu, fiind Consistoriu Mitropolitan, fiecare eparhie are un reprezentant, la Oradea, la Sfântu Gheorghe, la Deva, la Alba și unul la Sibiu, președintele. Va trebui, în termen de o lună, stabilită judecată, ca să aibă timp oamenii să fie înștiințați și să fie judecat dosarul. Am înțeles că dosarul este voluminos la Alba Iulia și dacă îl trimit, trebuie studiat de toată lumea”, a arătat preotul Corneliu Voinea.

Dacă nu va reuși să redevină preot după judecata de la Sibiu, Cristian Pomohaci mai are posibilitatea să facă recurs la Consistoriul Superior Bisericesc.

"Aici e apel. Mai are drept la recurs la Consistoriul Superior Bisericesc, dacă este nemulțumit de hotărârea de aici. Decizia de aici nu este definitivă și executorie", spune inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului.

Tribunalul bisericesc de la Alba Iulia l-a caterisit pe Cristian Pomohaci în 28 iulie, de când acesta nu mai are voie să îmbrace haina preoțească, din cauza unor acuzații cum că ar fi încercat să corupă sexual un tânăr.