ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii au admis contestațiile depuse împotriva candidaturii la Primăria Sectorului 4 a lui Cristian Popescu Piedone, anunță Digi 24.

Este vorba despre contestațiile depuse după ce fostul edil și-a înscris la biroul electoral al doilea dosar de candidatură. Primul a fost anulat de instanță din cauza suspiciunilor privind semnăturile pentru susținerea candidaturii. Decizia de astăzi nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.  

Cristian Popescu Piedone a declarat că va ataca decizia la Tribunalul București.

"Lupta nu o voi abandona. Chiar dacă voi fi candidat sau nu, îmi voi continua lupta pentru cetățenii Sectorului 4. Voi contesta decizia de azi la Tribunalul București și cred că acolo mi se va face dreptate. Să nu se bucure formațiunile politice și în special cei cu trei trandafiri. Și dacă voi pierde armata mea, va continua lupta împotriva lor și a candidatului lor. Voi aduce argumente suplimentare la apel în apărarea cauzei mele", a declarat Cristian Popescu Piedone. 

 

Fostul primar al Sectorului 4 vrea să revină în funcția pe care a ocupat-o între 2008 și 2015. Cristian Popescu Piedone și-a depus pentru prima oară candidatura pe 15 aprilie. În aceeași zi au fost inregistrate zeci de contestații din partea supraviețuitorilor tragediei din Clubul Colectiv și a rudelor celor care și-au pierdut viața. Prima instanță a decis că nu există motive pentru care Cristian Popescu Piedone să nu poată candida.

„Buna reputație nu e condiție în lege pentru acceptarea unei candidaturi”, a motivat Judecătoria Sectorului 4. O contestație depusă la Tribunalul București a avut câștiga de cauză. Pe 19 aprilie, dosarul de candidatură a fost respins deoarece jumătate dintre semnăturile prezentate nu îndeplineau condițiile legale.

Cristian Popescu Piedone nu a renunțat și s-a lansat într-o campnaie de strângere de semnături. Pe 24 aprilie și-a depus, pentru a doua oară, candidatura, susținută de 5.600 de semnături. Limita minimă prevăzută de lege este de 2.700 de susținători. Și această a doua candidatură a fost contestată iar astăzi Judecătoria Sectorului 4 a decis să o respingă.

Tot astăzi, Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins lista candidaților PPU-SL pentru Consiliul Local. Primul pe această listă era Cristian Popescu Piedone, care însă s-a înscris în partid după ce fuseseră deja strânse semnăturile necesare.