Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu despre natalitate, în care a susținut că e condiționată de situația economică, dar nu în sensul așteptat - cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii, l-au deranjat pe realizatorul tv Mihai Morar.

Popescu a dat exemplul Finlandei, o țară prosperă din punct de vedere economic, dar în care natalitatea a scăzut foarte mult.

„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României... O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24, într-o emisiune moderată de Cosmin Prelipceanu.

„Când oamenii au o viață foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulți sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reușit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit și încearcă să transfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu și mai ales să am un sprijin la bătrânețe”, a adăugat jurnalistul. „Într-o țară că Finlanda, bătrânii nu au nevoie de copii, n-au nevoie de toiagul bătrâneților lor. Au bani din pensie. Să vedem spre ce duce această grijă excesivă a statului față de anumite categorii de cetățeni”, a mai spus CTP.

Comentariul lui Popescu a fost dezaprobat de Mihai Morar care a lansat un atac extrem de dur la adresa jurnalistului. „Ce personaj urât, ofilit, odios! Nu mă preocupă deloc gândirea lui slută. Consider că e, mai degrabă, demn de milă. Mă îngrijorează zâmbetul nătâng al moderatorului, care nu numai că nu are o reacție, dar nici măcar nu îi cere bătrânului demn de milă o explicație. Cu tristețe, un tată mai sărac, care a făcut copii ca să nu ajungă să îmbătrânească în gândire atât de hâd” a scris Mihai Morar pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews