ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu despre natalitate, în care a susținut că e condiționată de situația economică, dar nu în sensul așteptat - cu cât oamenii sunt mai mulțumiți de viața lor, cu atât sunt mai puțin dispuși să aibă copii, l-au deranjat pe realizatorul tv Mihai Morar.

Popescu a dat exemplul Finlandei, o țară prosperă din punct de vedere economic, dar în care natalitatea a scăzut foarte mult.

„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României... O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24, într-o emisiune moderată de Cosmin Prelipceanu.

„Când oamenii au o viață foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulți sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reușit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit și încearcă să transfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu și mai ales să am un sprijin la bătrânețe”, a adăugat jurnalistul. „Într-o țară că Finlanda, bătrânii nu au nevoie de copii, n-au nevoie de toiagul bătrâneților lor. Au bani din pensie. Să vedem spre ce duce această grijă excesivă a statului față de anumite categorii de cetățeni”, a mai spus CTP.

Comentariul lui Popescu a fost dezaprobat de Mihai Morar care a lansat un atac extrem de dur la adresa jurnalistului. „Ce personaj urât, ofilit, odios! Nu mă preocupă deloc gândirea lui slută. Consider că e, mai degrabă, demn de milă. Mă îngrijorează zâmbetul nătâng al moderatorului, care nu numai că nu are o reacție, dar nici măcar nu îi cere bătrânului demn de milă o explicație. Cu tristețe, un tată mai sărac, care a făcut copii ca să nu ajungă să îmbătrânească în gândire atât de hâd” a scris Mihai Morar pe Facebook.