ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atentatele de la Bruxelles arată eșecul serviciilor secrete belgiene, a susținut jurnalistul Ion Cristoiu, într-o intervenție telefonică în emisiunea EVZ de pe B1 TV.

”Dacă ne-am fi uitat cu atenție la ce s-a întâmplat la Bruxelles în ultimele săptămâni... Eu eram aproape sigur, pentru că autoritățile au luat-o razna scoțând tancuri și taburi pe stradă. Grupările teroriste sunt ca niște organizații de spionaj din timpul Războiului Rece. Împotriva lor luptă serviciile secrete. Ce faci cu tabul?

Atentatele de genul celui de la aeroport presupun un complot. E clar că au avut oameni în interiorul aeroportului care au sesizat greșelile de securitate. Probabil au avut și trimiși care au verificat pe unde există breșe”, a susținut Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că atentatele de la Bruxelles reprezintă ”un eșec de proporții al serviciilor secrete belgiene”, așa cum și atacurile din Paris au fost un eșec pentru cele franceze.

În opinia sa, în România ar trebui să existe o dezbatere la rece și, de vreme ce serviiile, mai ales SRI, se plâng de faptul că nu dispun de mijloace pentru a se descurca în lupta contra terorismului, ar trebui studiată fiecare lege și reglementare în domeniul securității.

”Nimeni nu va mai avea curaj să pună în discuție Ordonanța de Urgență. Moțiunea contra lui Prună va ieși din discuție”, a mai precizat Cristoiu pentru B1 TV.
 
Grupările teroriste au nevoie și de mediatizare ca să sperie populația. Dacă ar face la noi un atentat, ar risipi bombele degeaba. Nu ar avea ecoul pe care l-au avut atentatele în Paris sau Bruxelles.