ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De când a luat amploare criza privind micuții infectați cu sindromul hemolitic uremic, președintele României, Klaus Iohannis, nu a avut până acum nicio poziție oficială.

Într-o situație atât de gravă, în care părinții sunt disperați pentru că nu se știe încă cauza îmbolnăvirilor, președintele privește totul cu... ”un pic de îngrijorare”.

Ion Cristoiu a criticat dur reacția lui Iohannis, care nu este la prima declarație de acest tip în care se limitează să spună doar că urmărește o situație cu atenție și îngrijorare.

Jurnalistul susține că șeful statului are datoria de a le vorbi oamenilor tocmai pentru că a fost votat și deține mai multe informații.

”Eu am mai spus că domnul Klaus Iohannis a confundat funcția. Nu e prima dată când spune <<urmăresc cu un pic de îngrijorare>>, <<urmăresc cu îngrijorare>>. Ipostaza este absolut ridicolă pentru că domnul Iohannis crede așa: <<dacă am zis eu că urmăresc cu un pic de îngrijorare, atunci toată țara e în freamăt>>. Această ipostază este valabilă când ori ești Stalin - și Stalin avea puține cuvinte, dar toți știau că, în momentul în care tușea, deja jumătate din Rusia mergea în Siberia -, sau este stilul lui Carol I, deci monarhul care stă acolo în palat și toată lumea spune <<da ce zice suveranul?>> (...) Ăla chiar avea putere. Iohannis a greșit adresa.

Eu am un an de când tot vorbesc în pustiu. Președinții României, din 90 până acum, știau un lucru: ca om ales prin vot direct și universal, persoana cu cele mai multe voturi e datoare să stea de vorbă cu poporul. Adică spunerea, nu faptul. Președintele nu prea are multe prerogative, dar în cazul bebelușilor venea la un interviu și spunea <<ne-am interesat, din punctul meu de vedere...>>. Chiar și spunerea fără fapt este foarte importantă pentru că aflăm punctul de vedere al președintelui. Faptul că el nu spune nimic și urmărește cu îngrijorare sau atenție... ori nu-și dă seama că nu poate să facă nimic și că pe noi nu ne interesează că el urmărește cu atenție sau cu îngrijorare și lasă un loc gol pentru Traian Băsescu.

Se presupune de către noi, ăștia mai mărunți, că șeful statului are informații mult mai multe decât noi. El a stat de vorbă de două ori cu Ministrul Sănătății, eu nu am stat deloc și nici nu stiu cine e. Deci de asta așteptăm să vedem ce spune șeful statului. Poate să izbucnească un război cu Rusia și atunci o să iasă șeful statului și o să spună <<urmăresc cu mare atenție cum rușii se îndreaptă spre București și cu un pic de îngrijorare>> și când au intrat în București rușii și deja noi suntem cuceriți zice <<urmăresc chiar cu mare îngrijorare faptul că rușii ne-au cucerit>>”, a spus Cristoiu pentru B1 TV.