ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Discuțiile pe tema refugiaților, despre identitatea și religia acestora, precum și despre eventuala moschee ce se va construi la București, par să nu se mai termine. Alimentate de politicieni direct interesați, dezbaterile iau uneori accente grotești. Nicio armă nu este exclusă în războiul manipulării: de la inducerea fricii, până la sentimentalizarea excesivă.

Deși aceste subiecte domină agenda românilor, în realitate se întâmplă lucruri foarte grave, care trec neobservate din cauza perdelii de fum numită "refugiați". Aceasta, deși niciun refugiat nu a ajuns în România!

ActiveNews trece în revistă câteva din acestea, doar din ultimele zile:

1) Miercuri a fost adoptată, de către Camera Deputaților, legea "Big Brother".  În forma ei actuală, aceasta permite "organelor de urmărire penală, organelor de stat cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale și instanțelor să aibă acces rapid la datele de identificare ale clienților operatorilor de telecomunicații". Cu autorizarea judecătorului, furnizorii trebuie să pună la dispoziția organelor datele românilor, în maxim 48 de ore. Datele noastre vor putea rămâne în sistem între trei și cinci ani! Legea așteaptă acum doar semnătura președintelui Klaus Iohannis.

2) Armata americană acoperă cazurile de pedofilie din Afganistan. Celebrul cotidian New York Times publica, acum trei zile, un material extrem de compromițător despre US Army, în care mai mulți ofițeri mărturisesc că eșaloanele superioare le-au cerut să nu facă în nimic în privința cazurilor în care autorități afgane sunt prinse abuzând sexual minori.

Practic, în Afganistan bărbații în funcție de conducere au obiceiul de a abuza minori, în special, băieți, pentru a-și arăta importanța socială. Aceștia îi aduc pe copii chiar sub nasul soldaților americani, care asistă nepunticioși la maltratarea acestor suflete. Răspunsul șefilor US Army: "Nu ne băgăm în cultura locală".

3) Scăderea la un nivel fără precedent a relațiilor israeliano-americane. Rusia și Israel au convenit să colaboreze în războiul din Siria, peste capul Statelor Unite. Într-un fapt fără precedent, americanii au fost ignorați de către aliatul lor istoric, Israel, care discută cu Rusia, țară considerată amenințare pentru siguranța Statelor Unite.

4) Roșia Montană. Canadienii de la Gabriel Resources au primit încă o veste proastă: avizul de mediu pentru PUZ zona industrială Roșia Montană a fost suspendat!Avizul de mediu a fost emis de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu (ARPM Sibiu) în luna martie, 2011. Hotărârea privind suspendarea are efecte chiar din momentul pronunțării, iar recursul nu suspendă efectele sentinței - actul rămâne suspendat până la soluționarea unui eventual recurs de către Curtea de Apel Bacău. În acest moment, Planul Urbanistic Zonal care reglementează zona industrială, fără avizul de mediu aferent nu produce niciun fel de efecte juridice. Prin urmare, nici proceduri subsecvente întemeiate pe acest act, precum obținerea acordului de mediu și emiterea autorizației de construire nu se pot desfășura în mod legal. 

5) Barack Obama, musulman. Într-o interpelare de la un miting cu susținătorii săi, Donald Trump a fost întrebat ce are de gând să facă în legătură cu faptul că actualul președinte SUA, Barack Obama, este musulman. Surprinzător sau nu, Trump nu a negat și i-a răspuns alegătorului că după alegerea sa în funcție: "Se va ocupa și de asta".

De asemenea s-a așternut tăcerea despre:

Dosarul Microsoft
Dosarul EADS
Dosarul de evaziune fiscală al lui Adrian Sârbu
Dosarul Schweighofer Holzindustrie
Adevărul despre doborârea avionului MH17 deasupra Ucrainei
Dosarul lui Mircea Băsescu
Legea 217/2015, "antilegionară"