ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr a realizat un experiment pe străzile din București pentru a vedea ce reacție au românii atunci când li se spune că „au pierdut” 100 de lei, bani care le sunt oferiți, cu generozitate, înapoi.

Filmarea începe cu mai multe cazuri în care absolut toți cei întrebați se grăbesc să revendice banii, deși nu erau ai lor. 

După trei minute, Vlad Georgescu spune că „asta este lumea în care trăim”, dar, după o scurtă pauză  precizează realitatea: cazurile nefericite fuseseră strânse cu greu, fiind nevoie de câteva zile de filmări pentru a găsi câțiva oameni incorecți. „Noi oamenii, suntem foarte ușor de influențat prin media, care ne arată doar ce vrea. Așa a fost și în acest caz. V-am prezentat niște cazuri în care niște oameni se comportă mizerabil și am tras o concluzie. Ce nu știți, de fapt, e că nouă ne-a luat două zile ca să găsim acei oameni pe care să vi-i arătăm. Asta pentru că majoritatea oamenilor se comportau de fapt, așa”.

Un experiment care ar trebui să vă pună pe gânduri.