Un tânăr a realizat un experiment pe străzile din București pentru a vedea ce reacție au românii atunci când li se spune că „au pierdut” 100 de lei, bani care le sunt oferiți, cu generozitate, înapoi.

Filmarea începe cu mai multe cazuri în care absolut toți cei întrebați se grăbesc să revendice banii, deși nu erau ai lor. 

După trei minute, Vlad Georgescu spune că „asta este lumea în care trăim”, dar, după o scurtă pauză  precizează realitatea: cazurile nefericite fuseseră strânse cu greu, fiind nevoie de câteva zile de filmări pentru a găsi câțiva oameni incorecți. „Noi oamenii, suntem foarte ușor de influențat prin media, care ne arată doar ce vrea. Așa a fost și în acest caz. V-am prezentat niște cazuri în care niște oameni se comportă mizerabil și am tras o concluzie. Ce nu știți, de fapt, e că nouă ne-a luat două zile ca să găsim acei oameni pe care să vi-i arătăm. Asta pentru că majoritatea oamenilor se comportau de fapt, așa”.

Un experiment care ar trebui să vă pună pe gânduri.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews