ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vânzătoarea de la Obor, care a devenit celebră în urma videoclipului cu mesajele de susținere pentru Laura Codruța Kovesi, a declarat că nu știe cine este femeia despre care a vorbit și că a crezut că totul este o caterincă.

Mariana este o femeie simplă, în vârstă de 48 de ani, venită din județul Vrancea ca să-și vândă strugurii în Piața Obor, din Sectorul 2 al Capitalei, conform EVZ.

„Nici nu mai știu când m-au filmat, cred că acum o săptămână. A venit un băiat și i-a întrebat pe mai mulți dacă vor să fie filmați și să zică ceva. Toți au fugit, n-au vrut. Atunci, i-am zis eu: ”Zi-mi ce tre’ să zic, că zic eu”. M-a pus să repet după el și m-a filmat cu telefonul. Mi-a zis să spun aia și aia, am spus. Trei cuvinte și gata! Am crezut că e caterincă! Dar m-au anunțat oamenii din piață că am apărut la televizor. Da' eu nu știu cine-i femeia asta, mi-a zis să repet după el ”, râde Mariana.

„E bine sau e rău? Mamă, eu nici nu știu cine-i femeia asta. Am făcut ceva rău? Am crezut că e caterincă și d-aia m-am lăsat filmată. Am repetat ce mi s-a spus să zic. Vă jur că nu știu cine-i femeia asta. Nici acum nu știu. Da’ chiar, cine e femeia asta de care am vorbit?”, a povestit Mariana.

Pentru lupta susținută împotriva corupției din România, Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a fost distinsă, în urmă cu câteva zile, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei. Premiul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la București, Anneli Lindahl Kenny, iar în cadrul ceremoniei a fost proiectat și un colaj de mesaje realizat de Ambasada Suediei la București, în care simpli cetățeni,psihologi, artiști, jurnaliști și diplomați îi adresează mesaje de susținere Laurei Codruța Kovesi.