Tudor Chirilă o comite din nou. De data asta, s-a filmat în timp ce chinuia un parcagiu (cum a scris cineva). Fanii sunt în extaz. Acum vreo două luni, i-a tras câteva palme unui bărbat în plin centrul Bucureștiului, și apoi a venit și și-a mărturisit pe Facebook fapta. Tot spre extazul fanilor.

Alți lideri PLUSR-Rezist au fost acuzați, în ultimele săptămâni, că au profitat de pe urma unor contracte cu statul, sau chiar că au primit contracte de la DraCnea. Un consilier USR ecologist s-a dovedit a fi un administrator al unor firme care a cumpărat câteva mii de hectare de păduri din România pentru exploatare forestieră. Un lider USR Timiș a refuzat să oprească mașina la semnalele agenților, la un control în trafic, și a fost urmărit de poliție prin trafic. Mihai Tudose, fost ministru al PSD și membru al partidului condus de Victor Ponta, este susținut de Andrei Caramitru și USR pentru funcția de premier. Dan Barna și Ponta au fost fotografiați la aceeași masă – Victor Ponta fiind, dacă vă mai amintiți, „puemonta”, dracul gol contra căruia se luptau acum cinici ani toți „băieții buni”.

Acum imaginați-vă că un preot s-ar filma cu telefonul în timp ce chinuie un parcagiu. Sau că un profesor de religie îi trage o pereche de palme unui bărbat, în plin centrul Bucureștiului. Chiar dacă preotul ar avea în fond dreptate, sau dacă profesorul de religie ar avea dreptate, vă imaginați ce scandal ar fi și cum ar vui toată presa? Sau imaginați-vă acum că ar apărea dezvăluiri că un preot sau un politician mai conservator a primit contracte de la DraCnea. Sau se dovedește că un preot este administratorul unor firme care exploatează mii de hectare de pădure. Sau că un profesor de religie nu oprește la un control în trafic și e urmărit ca în filme cu sirenele de poliție. Vă imaginați ce scandal ar fi, cum s-ar da știri non-stop la toate televiziunile, radiourile, cum și-ar smulge părul din cap toți influencerii? Și acum imaginați-vă, în sfârșit, că Patriarhul Daniel ar fi fotografiat la o masă cu Victor Ponta...

Unii par să se bucure de imunitate, orice ar face. Ai înjurat, intimidat, pălmuit sau bătut? Ok, te înțelegem, ba chiar te aplaudăm. Ai furat? Da, e de înțeles, oameni suntem cu toții. Ai făcut o cursă ca în filme cu poliția după tine? Ei, toți mai călcăm pe bec. Sunteți în pat cu Ponta și cu „băieții răi”? Nu-i nimic, știm că o faceți pentru o cauză bună. Alții – chiar și când nu fac nimic, tot și-o încasează din toate direcțiile. Cam ca în bancul cu iepurașul și ursul. Numai că ursul ăla e un mare bully. Și un mentor numai bun pentru micii „oameni noi” care ne-au invadat presa și politica; și care visează să ajungă și ei mari într-o bună zi. Mari hoți, baroni și bullys – ce altceva?

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews