ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu face o descriere interesantă în Evenimentul Zilei a felului în care politicienii și formatorii de opinie pot fi controlați prin dosare pregătite preventiv.

Mai întâi avem providențialul dosar, pus la punct de cooperativa "ochiul și timpanul” pentru orice eventualitate. "Cazul Bogdan Olteanu e un strălucit exemplu al felului în care lucrează Poliția Politică Prezidențială, întruchipată de DNA, fel dezvăluit în chip spectaculos de Elena Udrea în confesiunile post Băsescu. Fiecărui politician, lider de opinie, om de afaceri cu evidente posibilități de a avea un cuvînt de spus în țara asta i se face un dosar. Dosarul e ținut în sertar. Cînd vine porunca de la Codruța Kovesi, cea mai puternică femeie din România după moartea Elenei Ceaușescu prin împușcare, dosarul e scos la lumină”, scrie Cristoiu in articolul ”Dosarul lui Bogdan Olteanu a fost întocmit încă de pe vremea lui Traian Băsescu. Acum i s-a pus, drept capac, binecunoscutul denunț al celui șantajat de procurori să denunțe pe cine trebuie”. 

Apoi urmează expunerea media, pentru că imaginea viitoarei victime a statului de drept să fie făcută zob. "Diviziei Presă a Poliției Prezidențiale i se transmit, în chip ilegal, amănunte din dosar pentru a fi date publicității într-o campanie de presă comandată, pentru ca victima să fie condamnată înainte chiar de a se trimite dosarul în instanță. La comandă, Divizia Presă publică și informații false, care nu există în dosar, dar care au menirea de a terfeli dușmani de ai Poliției Politice Prezidențiale. În cazul Bogdan Olteanu, ținta acestor intoxicări a fost Călin Popescu Tăriceanu. Divizia Presă a cultiva știrea că SOV ar fi denunțat darea a două milioane de euro astfel încît un milion să ia și Călin Popescu Tăriceanu. Rechizitoriul, document oficial n-a suflat un cuvînt despre asta. Terfelirea s-a petrecut însă. Opinia publică a rămas încredințată că și CPT e implicat în dosar”, concluzionează Ion Cristoiu.