ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caz extrem de interesant s-a petrecut în județul Iași, acolo unde o șoferiță a dat în judecată Poliția Rutieră după ce i-a fost suspendat permisul pe motiv că ar fi fost înregistrată de aparatul radar cu o viteză necorespunzătoare.

Aceasta a câștigat dreptul de a conduce din nou după ce judecătorii au urmărit înregistrările, care indicau 3 viteze diferite la intervale de câteva fracțiuni de secundă, record care nu ar putea fi atins nici la cursele de Formula1. Un motiv în plus este și faptul că agenții de la rutieră au surprins pe același radar doi cai care pășteau cu... 104 kilometri pe oră.
 
„Chiar dacă este hazliu, caii respectivi staționau, stăteau pe loc, pășteau. Iar aparatul radar indică 104 kilometri la oră, ceea ce este imposibil, indiferent că erau cai sau orice altceva, atât timp cât nu era niciun obiect în mișcare, nu are cum să arate 104 kilometri la oră.”, a spus Bogdan Muraru pentru Digi 24, avocatul șoferiței.

Nu doar caii care pășteau aveau o viteză amețitoare, conform dispozitivului folosit de agenții de la Rutieră. Una dintre casele pe lângă care a trecut echipajul este înregistrată de radar cu 79 de kilometri pe oră.

Legislația spune că aparatul trebuie calibrat timp de 5 minute în trafic înainte de a înregistra vitezele pentru eventuale sancțiuni.

”El ia mai multe cadre și se autoreglează singur, își face calculele, înțelegeți?! Ei probabil n-au făcut lucrul acesta și atunci nu indica corect. Asta este ideea, vă spun în proporție de 99 la sută.”, a mai spus avocatul.

Mai mult, conform măsurătorilor femeia ar fi atins, la volan, în numai o secundă, 3 viteze diferite.

”Prima oară autoturismul a fost surprins în interiorul aceleiași secunde cu viteza de 101 kilometri la oră, ulterior la diferențe de câteva sutimi de secundă cu 61 de kilometri, pentru ca ulterior în cadrul aceleiași secunde să fie surprins cu 91 la oră.”, a declarat avocatul șoferiței.

Un motiv invocat în contestație este și faptul că imaginile sunt neclare. Prea multe semne de întrebare pentru judecătorii care au decis să dea câștig de cauză șoferiței chiar pe baza probelor agenților de la rutieră. Totuși, sentința nu este definitivă.