ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În zona Sebastian - 13 Sepetembrie din Capitală au avut loc în această seară mai multe întreruperi ale energiei electrice, rețeaua fiind în administrarea celor de la Enel.

Penele de curent au durat maxim două minute, după care alimentarea cu energie electrică a fost reluată. Din păcate, din cauza unor astfel de pene dese de curent există riscul ca aparatele electrocasnice să cedeze, iar plata unor eventuale pagube este în general anevoioasă, birocrația fiind extrem de mare în astfel de probleme.

Enel nu a transmis nicio înștiințare în privința unor eventuale lucrări la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Este inadmisibil ca într-o capitală care se vrea europeană să existe astfel de probleme.

Mai mulți cetățeni nemulțumiți au declarat că Enel lasă impresia că a venit în România doar să încaseze facturi, nu să repare infrastructura de energie.

Prin contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, Enel s-a obligat să investească 220 de milioane de euro în perioada 2009-2011.

Italienii de le Enel au intrat pe piața locală de energie în 2005, când a fost finalizată achiziția pachetelor majoritare de acțiuni în firmele Electrica Dobrogea și Electrica Banat pentru circa 180 mil. euro. Grupul cu operațiuni de producție, distribuție și furnizare a energiei electrice a finalizat în 2008 preluarea Electrica Muntenia Sud.