Polițiștii din Vrancea au depistat doi bărbați care ar fi cauzat un prejudiciu de 32.000 de lei, prin metoda ,,accidentul”. Cei în cauză au fost reținuți.

La data de 30 iulie a.c., ora 23.00, o femeie din comuna Bolotești, județul Vrancea, a sesizat faptul că a fost contactată telefonic de către un bărbat necunoscut, care s-ar fi recomandat a fi procuror, informând-o că nepoții săi au accidentat grav cu autoturismul două persoane și că sunt necesari 15.000 de lei, pentru ca victimele să-și retragă plângerea.

În urma verificărilor efectuate cu operativitate pe raza localității, polițiștii au identificat doi bărbați, unul, de 27 de ani, din municipiul Medgidia și altul, de 36 de ani, din orașul Murfatlar, județul Constanța.

În sarcina acestora s-au reținut săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune, fapte comise în perioada 26 - 30 iulie a.c., cauzând un prejudiciu de 32.000 de lei.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
Sfaturi date de Poliția Română


Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracțiune, Poliția Română vă recomandă:

Nu oferiți date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calități oficiale.

Notați numărul de telefon de pe care ați fost contactat sau de la care ați primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă și păstrați atât apelurile cât și mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care ați fost deja prejudiciați.

Pentru a evita să deveniți victima unei infracțiuni de înșelăciune, având acest mod de operare intitulat generic "accidentul”, este bine să analizați cu atenție informațiile primite și să vă puneți câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveți în vedere și următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări.
 
Trebuie să cunoașteți faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acțiune.