ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de luni, 3 decembrie  UE va pune în vigoare regulamentul care prevede  dispariția geoblocării nejustificate în comerțul online, informează Mediafax.

UE  a emis luni un comunicat de presă care vine  în sprijinul comerțului electronic, în special al consumatorilor care achiziționează online produse: „Acest regulament va ridica restricțiile și va facilita comerțul electronic în beneficiul consumatorilor și companiilor prin normalizarea accesului la prețuri, vânzări și condiții de plată. Consumatorii online nu vor mai fi discriminați pe motive de naționalitate sau loc de reședință”, se subliniază în comunicatul de presă al CE.

Noul regulament al UE vine cu faciliăți și în rândul companiilor, nu doar al consumatorilor. Acestea nu vor mai fi redirecționate către site-ul din țara consumatorului și nu li se va mai solicita plata cu cardul de debit sau de credit dintr-o anumită țară.

„Noile norme ale UE privind comerțul electronic vizează exploatarea acestei potențiale cereri transfrontaliere semnificative și crearea de noi oportunități pentru companii. Astfel, vor fi eliminate obstacolele nejustificate precum redirecționarea către site-ul din țara consumatorului sau cerința de a plăti cu un card de debit sau de credit dintr-o anumită țară. Drept urmare, se va pune capăt discriminării online pe motive de naționalitate sau loc de reședință. Nu doar consumatorii vor avea de câștigat, ci și companiile, printre beneficiile lor putând fi enumerate: asigurarea unui acces mai bun la produsele și serviciile oferite online; crearea unui nivel sporit de certitudine pentru companii și mai ales consolidarea încrederii consumatorilor; reducerea costurilor de tranzacționare și sarcina administrativă. Ridicarea acestor restricții marchează un pas important pentru consolidarea Pieței Unice Digitale ”, se mai precizeaza in comunicat.