Învelitorile care acoperă cupolele Catedralei Naționale sunt fabricate din tablă aurie formată dintr-un aliaj care conține 90% cupru și nu conțin aur, informează Basilica.

Astfel, potrivit sursei citate, deși învelitorile care acoperă cupolele au culoarea galbenă, materialul din care sunt confecționate nu are aur în componența sa. Ing. Vlad Florin Popescu de la Catedrala Națională a explicat pentru Basilica că învelitorile sunt fabricate din tablă aurie formată dintr-un aliaj care conține 90% cupru.

Până în prezent, mai mult de jumătate dintre cupolele care acoperă turlele Catedralei Naționale au fost învelite, iar patru dintre turle au fost complet finalizate.

Schelele care au facilitat executarea lucrărilor au fost îndepărtate, iar în prezent cupolele pot fi observate cu ușurință de la distanțe mai mari. Structura de rezistență a Catedralei Naționale va fi finalizată în scurt timp. În luna mai a acestui an a fost turnată cupola de beton ce va acoperi Turla Pantocrator.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.