Învelitorile care acoperă cupolele Catedralei Naționale sunt fabricate din tablă aurie formată dintr-un aliaj care conține 90% cupru și nu conțin aur, informează Basilica.

Astfel, potrivit sursei citate, deși învelitorile care acoperă cupolele au culoarea galbenă, materialul din care sunt confecționate nu are aur în componența sa. Ing. Vlad Florin Popescu de la Catedrala Națională a explicat pentru Basilica că învelitorile sunt fabricate din tablă aurie formată dintr-un aliaj care conține 90% cupru.

Până în prezent, mai mult de jumătate dintre cupolele care acoperă turlele Catedralei Naționale au fost învelite, iar patru dintre turle au fost complet finalizate.

Schelele care au facilitat executarea lucrărilor au fost îndepărtate, iar în prezent cupolele pot fi observate cu ușurință de la distanțe mai mari. Structura de rezistență a Catedralei Naționale va fi finalizată în scurt timp. În luna mai a acestui an a fost turnată cupola de beton ce va acoperi Turla Pantocrator.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews