ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Designerul vestimentar Florin Dobre a povestit, într-un interviu de colecție acordat postului Trinitas TV, despre regăsirea credinței și despre ce înseamnă asumarea unui stil de viață creștin într-o lume cum este cea a modei, în care influența ideologiei de gen este din ce în ce mai mare.

Florin Dobre recunoaște că, deși a crezut în Dumnezeu încă de mic copil, când ținea posturile chiar și la vârsta de 5-6 ani, totuși, în jurul vârstei de 25 de ani a început să se îndepărteze de viața creștină. Începea să cunoască succesul în lumea modei și considera că postul e de ținut la bătrânețe. După 10 ani de rătăcire, mărturisește Florin Dobre, „a scăzut și sufletul, a scăzut și dragostea față de Dumnezeu”.

Însă, a urmat un moment în care nu a reușit, deși își dorea, să intre într-o biserică, când a simțit că o forță ca un zid îl împiedică să treacă pragul acesteia. Și atunci și-a dat seama că trebuie să se întoarcă la Biserică.

Întoarcerea nu a fost ușoară, și nici lupta cu patimile. Totuși, în 6-7 luni, cei din jurul lui au observat schimbarea.

Schimbarea a fost și mai evidentă când, anul trecut, la referendumul pentru familie, Florin Dobre a apărut într-un clip susținând căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Atunci, spune Florin Dobre, cei din lumea modei au făcut campanie împotriva lui.

„Cine lucrează cu el, nu mai lucrează cu noi”, amenințau colegii lui.

Despre lumea modei, Florin Dobre spune că, în prezent, jumătate din colecțiile masculine sunt prezentate de femei, existând în această zonă o presiune foarte agresivă, împotriva căreia trebuie să ne apărăm.

Florin Dobre a menționat că la Londra și la Paris a văzut pe stradă bărbați îmbrăcați în fuste.

„Trebuie să luăm măsuri de pe acum, pentru că altfel copiii noștri vor fi ușor de manipulat”, a explicat creatorul de modă Florin Dobre.

Interviul integral este disponibil aici.