ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cursa cu taxiul este o adevărată aventură pentru bucureșteni. Unii taximetriști dau răspunsuri arogante, cer prețuri duble sau nu respectă regulile de circulație. Servicii de proastă calitate sunt oferite la fiecare colț de stradă. Mai grav este că neregulile rămân nesancționate, pentru că putini români își cunosc drepturile și depun reclamații.

"Client: E 1,39 km, nu? Păi și băieții au trei lei.
Taximetrist: Păi aici ești în centrul orașulu. Unde crezi că te afli?
Client: Și mergeți cu noi?
Taximetrist: Unde?
Client: Până la Republica.
Taximetrist: Nu."
 
Bucureștenilor le este greu să găsească un șofer care să nu le încalce drepturile de client.

"Reporter B1: Pe ei ce nu i-ați dus?
Taximetrist: Pe care, ei? Păi îi urc pe jegosii ăia la mine în mașină? Ăăă??? Ce naiba, domnișoară? Aici e centrul orașului. Hai să te fac să înțelegi!"
 
"Omul nu respectă mai nimic, e clar refuz de cursă, e clar sancțiune contravențională de la 100 la 500, simplu", a afirmat, potrivit b1.ro, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Răzvan Popa, despre situațiile prezentate.
 
Taximetriștii și-au făcut un obicei din a le cere clienților să achite sume mult mai mari pe curse, însă aceste nereguli pot fi reclamate la firma angajatoare, dar și la poliție.
Legea este încălcată mai ales de către taximetriștii care-și racolează clienții de pe stradă.